Aan de slag met pand rechtenfaculteit Universiteit van Amsterdam

Combinatie J.P. van Eesteren | Croonwolter&dros v.o.f. gaat het nieuwe onderkomen van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Universiteit van Amsterdam afbouwen.De komende tijd gaat de combinatie een plan voor de uitvoering van het werk maken. 'Een mooi moment voor ons en voor de campus' volgens Tom Looman, programmamanager HuisvestingOntwikkeling Roeterseilandcampus. 'We zijn blij dat we verder kunnen en gaan het pand zo snel mogelijk afmaken.'

Onderwijsruimtes augustus 2017 in gebruik

De bouwwerkzaamheden starten volgens de huidige planning in juni 2016. Juli 2017 zijn de werkzaamheden afgerond. Daarna kan de inrichting van het gebouw van start gaan. Bij de start van het studiejaar 2017-2018 worden de entreehal, fietsenstalling, parkeergarage, studieplekken en onderwijszalen in gebruik genomen. De inrichting van de kantoorruimtes voor de Faculteit der Rechtsgeleerdheid (FdR) is later klaar. Er wordt overleg gevoerd met de FdR over het beste moment om naar de Roeterseilandcampus te verhuizen.

Voorzieningen in het gebouw

Tussen het gebouw van de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen (REC B/C) en het gebouw van FdR komt de hoofdingang voor beide gebouwen met daaronder de fietsenkelder met ruimte voor 2200 fietsen. De grote collegezaal biedt straks plaats aan 450 mensen. Daarnaast komen er twee kleinere zalen voor elk 150 personen en zes seminarzalen. In het pand komt verder onder andere een juridische bibliotheek, een oefenrechtszaal en er komen minimaal 275 studieplekken.

Winkels en horeca

Naast nieuwe voorzieningen voor onderwijs en onderzoek biedt het gebouw op de begane grond straks ruimte voor kleinschalige winkels en horeca. Zowel de winkels als de horeca zijn gericht op de studenten, medewerkers en op omwonenden.

J.P. van Eesteren is verantwoordelijk voor de bouw en Croonwolter&dros realiseren respectievelijk de elektrotechnische en werktuigbouwkundige installaties van de faculteit.

(Bron: dit bericht is een bewerking van het oorspronkelijke artikel zoals verschenen op de website van de Universiteit van Amsterdam.)

Stuur artikel door