Afbouw UvA rechtenfaculteit in stilte

Geschreven door Redactie

Tussen het nieuwe gebouw van de rechtenfaculteit van de UvA en dat van de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen bouwen wij een hoofdentree. Met eronder een fietsenkelder die ruimte heeft voor 2.200 fietsen. Binnen in het pand komen de grootste collegezaal van de UvA (met plaats voor 450 personen), twee kleinere zalen voor elk 150 personen en zes seminarzalen. Binnen dit project draait alles om kwaliteit leveren, op tijd én met zo min mogelijk overlast voor studenten, omwonenden en medewerkers. En omdat we maar heel weinig werkruimte hebben, hanteren we een slimme planning. Die planning maakt onder andere gebruik van een innovatief bouwticketsysteem.

Transportroute verlegd

Bij de afbouw van REC-A, zoals het nieuwe hoofdgebouw van de rechtenfaculteit heet, werken we zoveel mogelijk inpandig. Daarvoor is de gehele transportroute naar binnen verlegd, zodat de tijdelijke goederenlift in het atrium staat. De boor- en hakwerkzaamheden worden geclusterd uitgevoerd zodat de periode van overlast zo kort mogelijk is. Waarbij we o.a. rekening houden met de tentamenperiodes. Ook de opslag van materialen is inpandig. Wat we nodig hebben wordt precies op het juiste moment en in kleine hoeveelheden aangeleverd. Zo brengen onze collega’s van Croonwolter&dros de luchtbehandelingsinstallatie in geprefabriceerde onderdelen naar gebouw A en zetten deze pas ter plekke in elkaar.

Bouwwerkzaamheden

Naast de (college)zalen bouwen wij een juridische bibliotheek, een oefenrechtszaal en minimaal 275 studieplekken. Daarnaast worden daklichten en een groen dak gerealiseerd. Croonwolter&dros neemt de elektrotechnische- en werktuigbouwkundige installaties voor al deze ruimtes voor haar rekening.

In juni 2017 ronden we de bouwwerkzaamheden af en start de UvA met de inrichting. In het collegejaar 2017-2018 worden de gezamenlijke entreehal, fietsenstalling, parkeergarage, studieplekken en onderwijszalen in gebruik genomen.

Stuur artikel door