Amstel Tower op feestelijke wijze geopend

Amstel Tower © Ossip van Duivenbode

Donderdag 21 juni is de Amstel Tower in Amsterdam feestelijk geopend. Deze middag is het kunstwerk in de entree onthuld en kregen genodigden en buurtbewoners de kans om op 100 meter hoogte van het fantastische uitzicht over Amsterdam te genieten. De prestigieuze woon- en hoteltoren van vastgoedontwikkelaar Provast ligt pal naast het Amstelstation en omvat 21.500 m².

Het kunstwerk heeft een indrukwekkende afmeting van maar liefst 9,5 meter bij 3,4 meter en is een ontwerp van Ian Kirkpatrick, een Canadese kunstenaar gevestigd in Leeds. ‘The Golden Age’ is zijn Nederlandse primeur en toont de Amstel Tower op het kruispunt van het verleden, heden en de toekomst. Geïnspireerd op Peter Alma’s muurschilderingen uit 1939 in het Amstelstation schetst dit kunstwerk de historie van transport en architectuur: een visie op het urbane leven in ons tijdperk. Provast heeft dit kunstwerk geschonken aan belegger Vesteda en de bewoners van de woontoren.

‘The Golden Age’ van Ian Kirkpatrick in opdracht van Provast

Amstel Tower

Het ontwerp van architectenbureau Powerhouse Company is de hoogste woontoren binnen de ring en is gebouwd door J.P. van Eesteren. Amstel Tower bevat 192 huurappartementen, een 186 kamers tellend Meininger Hotel van belegger Bouwinvest, een Q-park garage met 171 plaatsen van belegger Holland Immo Group en twee horeca-units met Brazuca Coffee en Dagelijks Lekker van belegger Nieuwe Winkel Vastgoed. Op de garage is door de gemeente Amsterdam een nieuw busstation gecreëerd. Het investeringsvolume van het project bedraagt circa 70 miljoen euro.

De slanke 100 meter hoge Amstel Tower verrijkt de skyline van het kantorencluster rondom de Rembrandttoren en creëert een aangename ontmoetingsplek op maaiveldniveau. Met deze eyecatcher wordt de omgeving van het Amstelstation herkenbaar als dynamisch stedelijk gebied, met respect voor het monumentale stationsgebouw. Amstel Tower vormt het startpunt van de kwaliteitsverbetering rondom het Amstelstation.

Amstel Tower in de groei

Stuur artikel door