Appartementen 5TRACKS opgeleverd

Ontwikkelcombinatie Synchroon en J.P. van Eesteren levert eerste appartementen 5TRACKS Breda op aan woningverhuurder Heimstaden 

De appartementen van 5TRACKS Breda zijn opgeleverd aan woningverhuurder Heimstaden. Deze mijlpaal hebben de ontwikkelcombinatie Synchroon en J.P. van Eesteren en Heimstaden afgelopen december samen met de bewoners feestelijk gevierd. 

5TRACKS is een nieuwe ontwikkeling naast het Centraal Station van Breda. Binnen dit project wordt gebouwd aan een unieke mix van functies: wonen, werken, een hotel, een groen park, horeca, parkeergarage en winkels. Hier komt alles op een natuurlijke manier samen. Dit is dé plek voor werken én wonen voor de nieuwe generatie.

168 duurzame vrijesector-appartementen

In maart 2021 sloten Synchroon/J.P. van Eesteren en Heimstaden een koopovereenkomst voor de 168 vrijesector-appartementen die onderdeel uitmaken van 5TRACKS. Heimstaden is een van oorsprong Scandinavische woningverhuurder die actief is in meerdere Europese landen, waaronder Nederland. Het is Heimstadens ambitie om bewoners een vriendelijk woonklimaat te bieden en tegelijkertijd een bijdrage te leveren aan een duurzame toekomst.

Die ambitie sluit naadloos aan bij het duurzame karakter van 5TRACKS en de nieuwbouwappartementen. Alle woningen hebben energielabel A+++ en een gemiddelde oppervlakte van 82 vierkante meter. Het complex waarin de appartementen worden gevestigd is voorzien van zonnepanelen en verwarmd en gekoeld met een warmte- en koudeopslaginstallatie (wko). Daarnaast is bijvoorbeeld bij het groen om de gebouwen heen ook rekening gehouden met biodiversiteit in de stad zelf. 

Nieuwe fase

Heimstaden is  blij met de tijdige oplevering van de appartementen, die onderdeel uitmaken van de portefeuille die Heimstaden in Nederland blijft aanhouden. “Heimstaden zal bovendien het beheer en de verhuur van de woningen blijven verzorgen. We kijken er dan ook naar uit om in de komende weken de bewoners van 168 appartementen in hun duurzame nieuwe thuis te verwelkomen,” zegt Michiel Vrijman, managing director van Heimstaden Nederland. 

Voor de ontwikkelcombinatie Synchroon/J.P. van Eesteren betekent de oplevering van de appartementen opnieuw een mijlpaal.

"In 5TRACKS staat duurzaamheid in alle aspecten van de ontwikkeling centraal. “In 5TRACKS wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van bodemenergie, liggen er zonnepanelen en zijn er oplaadpunten voor elektrische (deel)auto’s. Groene daken en het Coulissenpark zorgen voor regenwaterretentie en geven tegelijkertijd de biodiversiteit een boost. Afvalstromen worden gescheiden en bouwmaterialen zijn zoveel mogelijk van duurzame of circulaire herkomst. Zoals de prachtige gevels waarin 18 kg afval per vierkante meter hoogwaardig is hergebruikt: een besparing van 18 kg ruwe grondstoffen per vierkante meter.”
Marco Peppel, directievoorzitter J.P. van Eesteren

Kantoorruimte 

2024 belooft een bijzonder jaar te worden voor 5TRACKS. Komende maart wordt het Intercity Hotel, dat in handen komt van Commerz Real Institutional European Hotel Fund, opgeleverd. En vanaf het derde kwartaal zal ook de 15.000 m² kantoorruimte in gebruik worden genomen. In het kader van de certificering voor het WELL-gezondheidskeurmerk zijn de kantoorgebouwen getoetst aan honderd eisen verdeeld over zeven thema’s: lucht, water, voeding, licht, fitness, comfort en geest. Dit verzekert kopers en huurders van werkruimte in een weldadige werkomgeving. Naast reguliere kantoren zijn er ook serviced offices, volledig gemeubileerd en beschikbaar op flexibele basis. Ook kan gebruik worden gemaakt van gedeelde meeting rooms en co-working space. Dit alles wordt ondersteund door een hospitality concept dat huurders volledig ontzorgt zodat zij zich kunnen richten op waar zij goed in zijn: ondernemen. 

Er zijn nog ruimtes beschikbaar. Bekijk alle mogelijkheden via 5tracksbreda.com.

Stuur artikel door