Bouw Apollolaan 171 bereikt hoogste punt

Hijsen van de laatste liftafdekplaat (c) Kroonenberg Groep

Aan de Apollolaan 171 ontwikkelt Kroonenberg Groep een state of the art kantoorgebouw. In het najaar van 2021 startte J.P. van Eesteren met de bouw en deze bereikte haar hoogste punt. Met het plaatsen van de laatste liftafdekplaat, werd dit moment feestelijk gevierd in bijzijn van architect, aannemer en ontwikkelaar.

Apollolaan 171 is prachtig gelegen op een hoeklocatie in de omgeving van luxe hotels, woningen en  kantoren in het hogere segment. Het ontwerp is transparant en reageert op haar omgeving die wordt gedefinieerd door de historische architectuur van Berlage uit het begin van de twintigste eeuw. De naar de Apollolaan gekeerde zijde van het pand wordt gekenmerkt door in elkaar grijpende glazen volumes. De transparantie die hierdoor ontstaat trekt het groen van de omgeving visueel door naar het interieur. Op de hoek is de hoofdingang van het kantoor.

“Het is heel bijzonder te zien hoe snel hier de contouren van het nieuwe gebouw zichtbaar worden. We kijken er naar uit dat straks hier een prachtig gebouw staat.”
Lesley Bamberger, algemeen directeur Kroonenberg Groep
“Dit project heeft zo’n fantastische en kwalitatief hoogwaardige architectuur. Als bouwers willen we het natuurlijk ook net zo mooi realiseren als is bedacht. Daar werkt het team keihard aan. Als je dan het hoogste punt bereikt, is het fijn om even met alle betrokkenen stil te staan bij wat we hier gezamenlijk voor elkaar boksen.”
Marco Peppel, directievoorzitter J.P. van Eesteren

De ontwikkeling van Apollolaan 171 resulteert in ruim 6.600 m² kantoorruimte ten behoeve van de verhuur met parkeergelegenheid voor auto’s, scooters en fietsen in de kelder. Volgens planning zal het gebouw medio 2023 worden opgeleverd.

Marco Peppel (directeur J.P. van Eesteren), Lesley Bamberger (CEO Kroonenberg Groep) en David Gianotten (architect OMA) zetten hun handtekening op de liftafdekplaat (c) Kroonenberg Groep

Stuur artikel door