Bouwplaats 2Amsterdam open tijdens Dag van de Bouw

Op zaterdag 15 juni kun je tijdens de jaarlijkse Dag van de Bouw een kijkje achter de schermen nemen bij meer dan honderd bouwplaatsen in heel Nederland. Bij J.P. van Eesteren is bouwproject 2Amsterdam van 10 tot 16 uur geopend voor het publiek. Er is dan een route uitgestippeld over de bouwplaats en door één van de twee torens. Het 2Amsterdam-team staat klaar om te vertellen over de bijzondere aspecten van dit renovatieproject, waaronder de meerlaagse ondergrondse parkeergarage, de gevel en de complexe bouwlogistiek. Ook is er een voorbeeld van hotelkamer te bekijken. Voor kinderen zijn er speciale activiteiten, zoals een speurtocht en – natuurlijk - een springkussen!

Locatie en bereikbaarheid

De ingang van de bouwplaats is gelegen aan de Eduard van Beinumstraat (Amsterdam). In verband met de weekendafsluiting van de Parnassusweg (vanwege werkzaamheden Zuidasdok) raden wij aan om met het openbaar vervoer te komen:

  • parkeren bij station RAI
  • metro naar station Zuid
  • entree van de bouwplaats is aan Noordzijde van station Zuid aan de linkerkant

Wil je toch met de auto komen, dan is het mogelijk om tegen betaling te parkeren in Parking WTC aan de Strawinskylaan.

Over het project 2Amsterdam

Aan de Zuidas worden twee bestaande kantoortorens uit de jaren 90 gerenoveerd en uitgebreid. De vernieuwde gebouwen krijgen straks een semipublieke tuin, openbare lobby’s, flexibele werkruimte, A-klasse kantoorruimte, high-end restaurants en een 4-sterrenhotel met skybar. In totaal omvat het project circa 40.000 m² verdeeld over 19 lagen en een garage met 376 parkeerplaatsen. Technisch heel uitdagend bij dit project is onder meer het maken van een meerlaagse ondergrondse parkeergarage rondom de torens en de bouwlogistiek op een krappe bouwplaats aan de drukke Zuidas.

2Amsterdam is een ontwikkeling van Commerz Real en Provast. Het ontwerp is van het KCAP. Met het project 2Amsterdam streven we naar het BREEAM Excellent duurzaamheidslabel. J.P. van Eesteren is verantwoordelijk voor de engineering en de bouw, inclusief installaties.

Elementgevel bij 2Amsterdam

Stuur artikel door