Coolhaven B.V. en Erasmus MC gaan samen Life Sciences & Health-bedrijven faciliteren

v.l.n.r. Michael Venderbos (J.P. van Eesteren), Roderick van Houwelingen (Coolhaven B.V.), Job van Zomeren (ERA Contour) en Menno Riemersma (Erasmus MC) staan voor het Little C-gebouw The Scott voor de ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst.

Coolhaven B.V., ontwikkelaar van het nieuwbouwproject Little C, en het Erasmus MC hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. De partijen gaan zich gezamenlijk richten op het faciliteren van Life Sciences & Health (LSH)-bedrijven in de kantoren van Little C.

Little C ligt recht tegenover het Erasmus MC aan de ’s Gravendijkwal in Rotterdam. Het nieuwbouwproject biedt naast woningen ook hoogwaardige kantoorruimte voor specifieke LSH-bedrijven zoals sales en marketing, business development, regulatory affairs, monitoring onderzoek, coördinatie van Europese activiteiten en octrooiaanvragen. Voor dit type bedrijven is de nabijheid van het Erasmus MC zeer gunstig. Een vestiging op de Erasmus MC Campus is voor hen niet perse noodzakelijk, maar door huisvesting in Little C hebben ze toch een directe link met het medisch centrum. In totaal is er binnen Little C voor de Life Sciences & Health-bedrijven circa 7.200 m2 kantoorruimte beschikbaar, verdeeld over twee gebouwen, in een plan dat ook horeca en een groen park aan de Coolhaven behelst. Het Familiehuis Daniel den Hoed koos al eerder voor nieuwe huisvesting in Little C. Het nieuwbouwproject wordt medio dit jaar opgeleverd.

Komst Erasmus MC Campus om LSH-community te stimuleren

Het Erasmus MC en de gemeente Rotterdam gaan een campus ontwikkelen rond het Erasmus MC om het LSH-cluster te stimuleren. De Erasmus MC Campus richt zich op het aantrekken van bedrijven en instellingen in het verlengde van de primaire taken van het Erasmus MC: zorg, onderzoek en onderwijs. Dit zijn bedrijven die zich vooral focussen op onderzoek en ontwikkeling, inclusief de inzet van laboratoria. Daarom vraagt dit om huisvesting op de Erasmus MC Campus.

Bestaande ruimtes en nieuwe locaties worden benut

De campusontwikkeling begint in 2021 met het beschikbaar stellen van bestaande bedrijfsruimte in het Erasmus MC. Op middellange termijn komen ook andere ruimtes beschikbaar, zowel op bestaande locaties als nieuwbouwruimte. Het aanbod op de campus bestaat uit zowel kantoor- als labruimte. In Little C gaat het om kantoorruimte.

“Little C en Erasmus MC zijn in de samenwerking echt aanvullend aan elkaar met complementaire vestigingsmilieus en niet-concurrerende doelgroepen”, aldus René Buck, directeur van Buck Consultants International, die de totstandkoming van de samenwerkingsovereenkomst begeleidde.

Officiële samenwerking

Coolhaven B.V. dat bestaat uit de TBI-ondernemingen J.P. van Eesteren en ERA Contour en Erasmus MC beschouwen de samenwerkingsovereenkomst als een mooie stap voorwaarts.

Menno Riemersma, directeur Campus Ontwikkeling van het Erasmus MC zegt hierover: “Het Erasmus MC is landelijk en internationaal een vooraanstaand academisch medisch instituut. De ontwikkeling van de Erasmus MC Campus met marktpartijen speelt daarbij een belangrijke rol en geeft invulling aan de ambitie om in 2030 al over een levendige campus te kunnen beschikken. Met de beschikbare kantoorruimte in Little C kunnen we de vraag vanuit de Life Sciences & Health-sector goed en snel faciliteren. We zullen dan ook actief naar elkaar verwijzen, om de synergie tussen de partijen optimaal te benutten.”

Job van Zomeren, directeur bij ERA Contour zegt namens Coolhaven B.V. over de samenwerking: “De ligging van Little C, direct naast het Erasmus MC, nodigde al vanaf het begin uit tot samenwerking met ‘de buren’. Het formaliseren ervan in deze overeenkomst is de kroon op ons werk. We zien er naar uit om een bijdrage te leveren aan de succesvolle ontwikkeling van het Life Sciences & Health-campus."

Little C en het Erasmus MC vanuit de lucht | fotograaf Ossip van Duivenbode.

Stuur artikel door