Croonwolter&dros, J.P. van Eesteren en YES!Delft Students sluiten partnership

Samenwerking met “studentenkraamkamer” YES!Delft Students maakt studenten bewust voor de wereld van ondernemerschap, innovatie en technologie.

TBI-ondernemingen Croonwolter&dros en J.P. van Eesteren kiezen voor een intensief partnership met YES!Delft Students. Hierin gaan bewustwording en enthousiasme samen met kennisdeling en innovatie. De TBI-ondernemingen leggen zich hiermee bewust toe op studenten en ondernemerschap. “Croonwolter&dros en J.P. van Eesteren willen graag al hun kennis en ervaring inzetten om aanstormende jonge techneuten te helpen om hun innovaties in de markt te zetten”, aldus Eugène de Roodt, directeur Croonwolter&dros.

Dé grootste start-up concentratie van Nederland

Onderdeel van de samenwerking vormt Entrepreneurship Day Delft, het grootste studenten ondernemerschapsevent van Europa. Gefocust op de start en doorgroei van een start-up bedrijf. Jaarlijks komen meer dan 1.000 studenten van de TU Delft en de studentencommissies luisteren naar een aantal succesvolle ondernemers op het gebied van technische innovaties. De ‘lessons learned’ van de diverse bedrijven zijn een inspiratiebron voor technische studenten in de overgang naar een unieke eerste Unicorn: dé grootste start-up concentratie van Nederland.

Hackathon en Workshop Day

Studenten creëren innovatieve toepassingen tijdens de Hackathon met partners en start-ups. Een groep van 100 knappe koppen van alle TU Delft studierichtingen kraken hun brein tijdens een 24 uur durende case en presenteren een kant en klare oplossing. Voortgaande ontwikkelingen draaien op de verbinding tussen de student en het bedrijfsleven. Zo is er Workshop Day met als uitgangspunt persoonlijke ontwikkeling en komen jaarlijks 800 studenten op de thuisbasis van Yes!Delft in aanraking met het bedrijfsleven.

Stuur artikel door