De toekomst van Pompenburg: verbinden door verblijven

Pompenburg, het gebied rondom voormalig Station Hofplein in Rotterdam, is een unieke plek in de stad. Het heeft een bijzondere sfeer, maar ook last van erfenissen uit het verleden. De toekomstige ontwikkeling van het gebied gaat de levendigheid van vroeger terugbrengen en voor samenhang zorgen. Naast een aantrekkelijk woongebied, wordt Pompenburg ook een interessante verblijfsplek.

Informatieavond

Wij vertellen u 8 maart graag over onze ideeën tijdens een online informatieavond en zijn benieuwd naar uw reactie. Uiteraard is er ook gelegenheid om vragen te stellen. Op de website www.nieuwpompenburg.nl vindt u 8 maart de link naar de online bijeenkomst. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Vervolg op eerdere bijeenkomsten

In 2018 is een conceptvisie voor het gebied opgesteld door de ontwikkelcombinatie Nieuw Pompenburg, bestaande uit Dura Vermeer, J.P. van Eesteren en Synchroon. Eind 2018 presenteerden we deze visie aan de buurt. Daarna dachten, begin 2019, omwonenden en ondernemers uit de omgeving in werkgroepen mee over de visie. De afgelopen jaren is het plan steeds concreter geworden. Dit heeft tijd gevraagd, omdat het plan met zijn ligging langs het spoor een aantal uitdagingen kende. Aanvullende onderzoeken en gesprekken waren nodig.

Via de website www.nieuwpompenburg.nl kunt u zich aanmelden voor de nieuwsbrief. Het verslag van de bijeenkomst ontvangt u ook per mail als u zich aanmeldt.

Stuur artikel door