Duurzaam hout

Geschreven door Redactie

Hout met een keurmerk is duurzaam gekapt hout. Het is afkomstig uit duurzaam beheerde bossen, met oog op de toekomst en gericht tegen ontbossing en bedreiging van diersoorten. J.P. van Eesteren maakt op alle projecten gebruik van hout met een keurmerk, iets wat goed past binnen onze duurzaamheidsstrategie.

De twee meest bekende keurmerken zijn FSC® (Forest Stewardship Council) en PEFC® (Programme for Endorsement of Forest Certification Schemes). Al het hout dat wij gebruiken heeft één van deze twee keurmerken. Onze eigen timmerwerkplaats in Gouda valt zelfs volledig onder het PEFC®-keurmerk.

Maar houtkap roept ook altijd vragen op, want hoe kun je zowel duurzaam bezig zijn én hout kappen? Om die vragen voor te zijn, heeft de FSC® Nederland onder andere een mooie animatie gemaakt, die uitlegt hoe FSC®-hout duurzaam wordt gewonnen. Meer weten over de twee duurzaam hout-keurmerken en hun verschillen en overeenkomsten? Daar heeft PEFC® een duidelijke brochure over gemaakt.

Projectmanager Ton Wansing (links) en OVG Real Estate’s Associate Development Director Constantijn Berning (rechts) bij The Boutique Office in Amsterdam.

Stuur artikel door