Eerste paal uitbreiding Hogeschool Leiden

Beeld: Ed Puntman

Op donderdag 29 april werd bij Hogeschool Leiden het symbolische startschot gegeven voor de uitbreiding van de eigen campus op het Leiden Bio Science Park. De bouw van het zes verdiepingen hoge gebouw is in handen van TBI-bedrijven J.P. van Eesteren en Croonwolter&dros en wordt eind 2022 opgeleverd.

Vanwege de coronamaatregelen kende het eerste-paal-moment een wat gewijzigde opzet. Manon Wagter, student toegepaste psychologie, en Corine Balder, docent Sociaal Werk en als onderzoeker verbonden aan het lectoraat GGZ, zetten gezamenlijk, met een druk op de knop, de hei-installatie in werking. Beiden waren ook in het voortraject betrokken als leden van de gebruikersgroepen.

“Zo’n eerste paal is natuurlijk veel meer dan een stuk beton dat de grond in gaat”, vindt Balder. “Het is ook echt een belangrijke pijler. Het afgelopen jaar heeft opnieuw bevestigd hoe belangrijk de persoonlijke, fysieke ontmoeting is bij het leren. De nieuwbouw is dan ook een fantastische stap voorwaarts voor onze hogeschool.”

Geluids- en trillingsarm

Stèfan van de Pol, projectmanager bouwcombinatie J.P. van Eesteren en Croonwolter&dros: “Dit is altijd een mooi moment. Het markeert de start van de voor iedereen zichtbare bouw. Met het team werken we uiteraard al langer aan het project. In de komende 5 weken worden er 188 funderingspalen aangebracht. Hiervoor gebruiken we een geluids- en trillingsarm paalsysteem. We zijn te gast bij de hogeschool en willen overlast voor de omgeving zoveel mogelijk voorkomen.”

9.600 vierkante meter

Het nieuwe, 9.600 vierkante meter grote, gebouw wordt via een atrium verbonden met de achterzijde van de bestaande bebouwing van de hogeschool. Het biedt de broodnodige ruimte aan uitbreiding om de flinke groei in aantallen studenten en medewerkers te accommoderen die Hogeschool Leiden de laatste jaren heeft doorgemaakt.

Video eerste paal Hogeschool Leiden

Stuur artikel door