Herbouw Heineken Hoek aan Leidseplein gestart

Bouwbedrijf J.P. van Eesteren is gestart met de herbouw van de zogenoemde ‘Heineken Hoek’ aan het Leidseplein. Het nieuwe pand, dat naar verwachting in de zomer volgend jaar opgeleverd wordt, bevat naast een hotel ook ruimte voor andere horeca. De spectaculaire, transparante dubbele gevel zorgt voor een heerlijk helder en fris aanzicht van het Leidseplein.

De herontwikkeling is een project van de Caransa Groep in samenwerking met Heineken Nederland. Het Amsterdamse MVSA Architects tekende voor het ontwerp. Meest opvallend eraan is de dubbele gevel, die door Octatube aangebracht wordt. De binnengevel bestaat uit wit plaatmateriaal met verschillende dieptes, waardoor een reliëf ontstaat. De transparante buitengevel is opgebouwd uit glazen driehoeken die onder verschillende hellingshoeken zijn geplaatst.

Diamant

De diamant-achtige uitstraling en het gebruik van hoogwaardige materialen zorgen voor een helder en fris aanzicht; een aanwinst voor het Leidseplein. Op de tweede tot en met de zesde verdieping herbergt het gebouw een 4-sterren hotel. De kelder, begane grond en eerste verdieping zijn bestemd voor horeca. De voormalige serre maakt plaats voor een transparante luifel waaronder het terras en de entrees zich bevinden.

Behalve een bouwwerk met bijzondere uitstraling wordt het ook een duurzaam en energiezuinig gebouw. Zo worden materialen hergebruikt en worden onder andere zonnepanelen, een warmtepomp, zelfsluitende kranen, hoogwaardige isolatie en energiezuinige verlichting toegepast.

(c) Bert Rietberg

Architectuur en duurzaamheid

“We zijn bijzonder trots dat wij deze opdracht mogen uitvoeren”, aldus Albert van Eijnsbergen, directeur bij J.P. van Eesteren. “Het wordt een iconisch gebouw op een meer dan zichtbare locatie in de hoofdstad. De hoge eisen op het gebied van architectuur en duurzaamheid, in combinatie met de extra aandacht voor de bouwlogistiek in hartje centrum, doen een beroep op al onze expertise. Uitdagend… en daarom een kolfje naar onze hand.”

Zomer 2023

De sloop van de oude ‘Heineken Hoek’ is de afgelopen maanden uitgevoerd. J.P. van Eesteren is inmiddels gestart met het inrichten van de bouwplaats en de aanvoer van het materieel. De verwachting is dat het pand in de zomer van 2023 opgeleverd wordt.

Stuur artikel door