Hoogste punt van Little C in Rotterdam is bereikt

Het nieuwbouwproject Little C aan de G.J. de Jonghweg in Rotterdam heeft onlangs het hoogste punt bereikt. Op maandag 6 april 2020 bereikte The Clark, de woontoren op de hoek van de ’s Gravendijkwal en het Droogleever Fortuynplein, de top van het gebouw van ruim 60 meter. Hiervoor werd de prefab deksel op de liftschacht van de woontoren aangebracht. Deze mijlpaal werd gemarkeerd met groen paarse vlaggen van de TBI-bedrijven J.P. van Eesteren en ERA Contour, bovenop het woongebouw. Beide TBI-bedrijven ontwikkelen en bouwen aan Little C. Het project is ontworpen door CULD architecten.

Little C bestaat straks uit totaal 320 lofts en appartementen. Het betreft 111 koop en 209 vrije huur appartementen. Daarnaast komt er 10.000 m2 aan ruimte voor werkplekken en kleinschalige horeca. Ook het Familiehuis Daniel den Hoed neemt haar intrek in Little C.

Lofts en appartementen

Het Rotterdamse nieuwbouwproject wordt een bijzonder gebied van vijftien gebouwen waarin lofts en appartementen, workspaces en kleinschalige horeca komen. Het project kenmerkt zich door een New Yorkse architectuurstijl. Dat komt vooral door de stoere bakstenen gevels, grote zwarte raampartijen, expressieve stalen hekwerken en loopbruggen die de gebouwen verbinden. Groene pleintjes, begroeide gevels, dakterrassen en het Coolhavenpark maken dit aangename woon- en werkgebied compleet.

Stuur artikel door