JP Safety Award voor Rijndorp Installaties

De jaarlijks door bouwbedrijf J.P. van Eesteren toegekende JP Safety Award voor Veiligste Bouwpartner gaat dit jaar naar Rijndorp Installaties. “Veiligheid staat bij ons hoog in het vaandel”, zegt Frank Veltman, directeur en mede-eigenaar van het bedrijf uit Zoeterwoude. “Echt mooi dat dat gezien en gewaardeerd wordt.”

2024 is een lustrumjaar, met Rijndorp dus als vijfde winnaar sinds de start van de uitreiking van de awards om extra aandacht te vragen voor veiligheid op de bouwplaats. De winnaar is bepaald op basis van de geleverde veiligheidsprestaties, de NEN Safety Culture Ladder certificering en door middel van voordrachten en stemmen door medewerkers van J.P. van Eesteren.

Blijven benoemen

“Ik ben er erg blij mee”, aldus Veltman. “Juist ook voor de jongens op het werk. Wij kunnen wel vinden en roepen dat het belangrijk is, maar zij moeten het waarmaken. Ik zie dat dat in de praktijk gebeurt. Dan is zo’n award een tastbaar bewijs dat het ook gewaardeerd wordt.” Veltman denkt dat de crux zit in het durven blijven benoemen van zaken. “Niemand vindt het leuk om anderen aan te spreken, als je ziet dat iets niet goed gaat. We hebben afgesproken dat wel te doen. Dat werkt. Daarmee bouw je aan een cultuur waarin het normaal is elkaar te wijzen op afspraken en veiligheidsinstructies.”

De JP Safety Award is een van de manieren waarmee J.P. van Eesteren bouwpartners beloont voor de aandacht die zij hebben voor veilig werken. “We willen vooroplopen met veiligheid”, licht Michel Hoogendoorn, directeur Projectrealisatie bij de TBI-onderneming, toe. “Dat begint vanzelfsprekend in ons eigen bedrijf. Zo zijn we sinds eind 2021 gecertificeerd op trede 4 van de NEN Safety Culture Ladder. En ook intern reiken we JP Safety Awards uit voor veiligste bouwplaatsmedewerker, veiligste grote project en veiligste VOR-project. Mede vanuit de afspraken in de Governance Code Veiligheid in de Bouw verwachten we dat de hele keten zich inspant voor veiligheidsbewustzijn en verbetering van gedrag van medewerkers op de werkvloer.”

Derde nominatie

“Rijndorp is al langere tijd erg goed bezig”, vervolgt Hoogendoorn. “Dit was al hun derde nominatie voor de award. Het bedrijf is een betrokken bouwpartner en scoort ontzettend goed op orde en netheid op de bouwplaats. Neem ons project woontoren Justus in Amsterdam. Als de mensen van Rijndorp geweest zijn, laten ze bijvoorbeeld nooit verpakkingen of restanten achter. Top, want bij de incidenten die zich nog voordoen op onze bouwplaatsen, is vaak het gebrek aan orde en netheid de oorzaak. Daar moeten we met z’n allen vanaf willen.”

Frank Veltman, directeur van Rijndorp Installaties, ontvangt de award uit handen van Michel Hoogendoorn, directeur Projectrealisatie van J.P. van Eesteren.

Stuur artikel door