J.P. van Eesteren bouwt voor Kroonenberg Groep kantoor Apollolaan Amsterdam

(c) Kroonenberg Groep

Vandaag hebben Kroonenberg Groep en bouwbedrijf J.P. van Eesteren op de Provada het contract getekend voor de bouw van een high-end kantoorgebouw aan de Apollolaan 171 in Amsterdam. Het vijf verdiepingen tellende pand, naar ontwerp van architectenbureau OMA, komt in de plaats van het gebouw van de JP Morgan-bank uit de late jaren tachtig.

Kroonenberg Groep realiseert ruim 6.500 m² kantoorruimte voor de verhuur, inclusief parkeergelegenheid voor auto’s, scooters en fietsen in de kelder. Lesley Bamberger, algemeen directeur Kroonenberg Groep: “Deze nieuwe ontwikkeling aan de Apollolaan 171 past helemaal in onze visie om kwaliteit toe te voegen aan een gebied. Met J.P. van Eesteren hebben we een bouwer die weet welke eisen wij stellen aan de bouw en datzelfde niveau voortdurend nastreeft.”

Bouw-IQ

“In deze samenwerking tussen Kroonenberg Groep, OMA en J.P. van Eesteren, vinden drie bedrijven met een heel eigen DNA elkaar in hun streven naar de hoogste kwaliteit”, vult Marco Peppel, directeur van J.P. van Eesteren aan. “Echt een mooi project! En voor ons als bouwer ook behoorlijk uitdagend, gezien de hele krappe bouwplaats midden in een woonwijk. Bovendien wordt het pand tegen dat van de buren gebouwd, brengen we de fundering door de bestaande parkeerkelder aan en maken we een hele bijzondere gemetselde gevel. Er komt behoorlijk wat Bouw-IQ bij kijken, maar dat is nou juist ook het leuke aan dit project.”

Na de sloop van het bestaande gebouw tot aan de begane grondvloer, begint de opbouw van het nieuwe pand eind dit jaar. De oplevering is in 2023 gepland.

Lesley Bamberger, algemeen directeur Kroonenberg Groep en Marco Peppel, directievoorzitter J.P. van Eesteren

Stuur artikel door