J.P. van Eesteren gooit de bouwhekken open: welkom op de Dag van de Bouw!

Ook dit jaar stelt J.P. van Eesteren weer een aantal bouwprojecten open voor het publiek tijdens de Dag van de Bouw. Op zaterdag 2 juni a.s., tussen 10.00 en 16.00 uur, zijn de projecten Goede Doelen Loterijen (Amsterdam), Naturalis (Leiden) en Lelystad Airport te bezichtigen.

Goede Doelen Loterijen - Amsterdam

Gedurende de dag kan iedereen ontdekken hoe het nieuwe kantoor van de Goede Doelen Loterijen (Nationale Postcode Loterij, BankGiro Loterij, VriendenLoterij) in Amsterdam er uit komt te zien. Dit kantoor wordt een van de meest duurzaam gerenoveerde kantoorpanden van Nederland. De route over de bouwplaats (op de hoek van de Prinses Irenestraat en Beethovenstraat) loopt tussen de stalen bomen en onder het opvallende bladerdak met straks meer dan 7.000 aluminium ‘bladeren’, door het atrium, het auditorium en de inpandige TV-studio. Onderweg is er aandacht voor alle innovatieve en duurzame technieken die zijn toegepast. Ook aan de kinderen is gedacht: voor hen staat een springkussen klaar. Voor jong en oud is een ijskraam aanwezig. 

Naturalis - Leiden

Ook het (ver)bouwproject van Naturalis in Leiden is op 2 juni te bezichtigen voor iedereen. Bijzonder is dat ook delen zijn te bezoeken die straks na de opening afgesloten zijn voor het publiek. De bestaande gebouwen (het museum, de depots, kantoren en onderzoeksruimten) van Naturalis werden te klein. Daarom wordt de ruimte drastisch uitgebreid. Dat is ook nodig om Trix, het gigantische skelet van een T. rex, straks een mooie plek te kunnen geven. Vanaf de ingang van de bouwplaats aan de Mendelweg starten de rondleidingen. Ze geven een uniek kijkje achter de schermen van dit indrukwekkende gebouw met wanden tot wel 9 meter hoog en 21 meter lange plafonds. Voor kinderen is er een speciale speurtocht uitgezet. En er is een grabbelton. 

Lelystad Airport

Ook de bouwplaats van de nieuwe passagiersterminal op Lelystad Airport is te bezichtigen tijdens de Dag van de Bouw. Bezoekers lopen een route langs de verschillende onderdelen van het opvallende gebouw. Precies zoals de passagiers dat in de toekomst ook gaan doen. Op allerlei plekken in het gebouw vertellen specialisten over het bijzondere (bouw)project. De TBI-bouwcombinatie van J.P. van Eesteren en Croonwolter&dros en verschillende van hun partners vertellen er over de bouwtechnieken die worden gebruikt. Ook Paul de Ruiter Architects (architect), Syscon (ICT-leverancier), Viggo (integraal dienstverlener) zijn aanwezig, net als de interieurarchitect en interieurbouwer. Ook Lelystad Airport is aanwezig om u over het bouwproces en de toekomstige passagiersbeleving bij te praten. Voor de kinderen is er een springkussen en een creatieve speelhoek ingericht. 

Stuur artikel door