J.P. van Eesteren levert renovatie en nieuwbouw van het complex de State op

(c) Bert Rietberg

Vandaag levert de afdeling Verbouw, Onderhoud en Renovatie (VOR) van bouwbedrijf J.P. van Eesteren de verbouwing van het Rotterdamse zorgcomplex ‘de State’ op aan opdrachtgever Fundis. De complexe (ver)nieuwbouw is, ondanks corona, in de geplande 31 maanden afgerond terwijl de zorgwerkzaamheden doorgang konden blijven vinden.

Het grotendeels uit de jaren zestig daterende zorgcomplex in Hillegersberg heeft een ware, door RAU Architectenontworpen, metamorfose ondergaan waardoor cliënten en medewerkers van de State kunnen genieten van comfort en moderne faciliteiten. De panden zijn geheel gasloos en worden voortaan verwarmd en gekoeld via warmtepompen.

Kwetsbaar

De drie gebouwdelen zijn om de beurt aangepakt. Tijdens de renovatie bleven de andere twee gebouwdelen steeds volledig beschikbaar voor gebruik door medewerkers, cliënten en bezoekers. “Een uitdagende situatie, die hoge eisen stelt aan veiligheid”, aldus René Spek, projectmanager bij J.P. van Eesteren. “Vanwege de omgang met kwetsbare ouderen kwamen daar nog meer voorzorgsmaatregelen bij tijdens de corona-periode. Gelukkig hebben we het project zonder een enkel incident kunnen afronden.”

Houtskelet

Twee gebouwdelen zijn tot op het betoncasco gestript en daarna via houtskeletbouw opnieuw opgebouwd; de ‘vernieuwbouw’. Het derde deel is gesloopt en vervangen door een geheel nieuw pand. Eén van de drie delen heeft een extra woonlaag gekregen, zodat er meer ruimte is voor 1- of 2-kamerappartementen. Op de begane grond zijn algemene ruimten ingericht, zoals een brasserie en een therapie- en behandelcentrum.

Stuur artikel door