J.P. van Eesteren start met bouw iconische woontorens vlakbij Amsterdamse Zuidas

Met de ondertekening van het contract tussen opdrachtgever Kroonenberg Groep en J.P. van Eesteren kan de bouw van de twee wooncomplexen op de hoek van de Buitenveldertselaan en de Van Nijenrodeweg officieel van start. Ton Vaags, directievoorzitter van J.P. van Eesteren, is trots op de nieuwe klus: “Werken voor een gerenommeerde opdrachtgever aan zo’n architectonisch hoogstandje op deze locatie in Amsterdam is geweldig. Maar vooral ook een uitdaging om in een dichtbevolkt gebied een woontoren van 75 meter en een 35 meter hoog appartementencomplex toe te voegen. Een technisch complexe en logistiek interessante operatie.”

De komende 2,5 jaar realiseert de bouwer 248 appartementen, waarvan 40% in de middeldure huur en 60% in de vrije huursector valt. Er wordt gestart met de realisatie van een ondergrondse tweelaags parkeergarage voor ongeveer 130 parkeerplaatsen. Daarna bouwt men verder aan de plint die ruimte biedt aan circa 500 m2 commerciële functies. Ook komt er een grote fietsenstalling, met plaats voor meer dan 700 fietsen.

Hoogstaande architectuur

Het ontwerp van het gebouw komt van het Amerikaanse architectenbureau Studio Gang uit Chicago. Samen met architectenbureau Rijnboutt werd een markant ontwerp gemaakt. Met name de 75 meter hoge toren is een eyecatcher. Landschapsarchitect Piet Oudolf ontwierp een plaza tussen beiden gebouwen in. Het interieurontwerp komt van Piet Boon. Als gedelegeerd ontwikkelaar is vastgoedonderneming NEOO betrokken bij de ontwikkeling.

Kwaliteit voorop

Lesley Bamberger, directeur van Kroonenberg Groep is blij met de betrokkenheid van J.P. van Eesteren: “Bij de bouw en voor de ontwikkeling van onze vastgoedportefeuille werken we samen met partijen die kwaliteit bieden. J.P. van Eesteren heeft inmiddels stevige voet aan grond op de Amsterdamse markt. Met een project als het Element hotel hebben ze al bewezen projecten als deze succesvol te kunnen realiseren.”

Omgevingsbewuste bouwer

Niet alleen qua techniek en logistiek is een hoog bouw IQ vereist. Bouwen in een dichtbevolkte buurt is ook een uitdaging. Ton Vaags: “Als omgevingsbewuste bouwer realiseren we ons dat onze aanwezigheid niet onopgemerkt blijft. We zijn te gast in de wijk en zetten daarom ook in op goede communicatie en verbinding met de buurt.”

Ton Vaags en Lesley Bamberger tekenen het contract.

De twee wooncomplexen op de hoek van de Buitenveldertselaan en de Van Nijenrodeweg.

Stuur artikel door