J.P. van Eesteren verbouwt het Groene Hart Ziekenhuis Gouda

Vanuit onze speciale afdeling Verbouw, Onderhoud en Renovatie (VOR) hebben wij het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda verbouwd. De Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA) van het Groe­ne Hart Zie­ken­huis (GHZ) was ver­ou­derd en toe aan ver­nieu­wing. Daar­bij is de CSA di­rect voor­be­reid op een ga­s­lo­ze toe­komst: de stoom die no­dig is voor het des­in­fec­tie­pro­ces wordt nu decentraal met elek­tri­ci­teit opgewekt. Tijdens de verbouwing en renovatie werd de CSA in een tijdelijke CSA-unit op het logistieke plein van het Groene Hart Ziekenhuis geplaatst, welke door middel van een tijdelijke verbinding is aangesloten op het bestaande pand. De CSA afdeling heeft zo kunnen doordraaien tijdens de verbouwing die 1 jaar duurde.

Deze afdeling is inmiddels samengevoegd met de afdeling Centrale Scopen Desinfectie (CSD) en voorzien van de nieuwste sterilisatieapparatuur. Alle medische gereedschappen die chirurgen en medisch specialisten gebruiken, worden hier dagelijks gesteriliseerd. Dit gebeurt met speciale wasmachines en sterilisatoren. In oktober 2020 is de CSA opgeleverd.

Werkzaamheden J.P. van Eesteren

Onder andere monteerden wij nieuwe metalstud wanden voor de nieuwe bouwkundige indeling, werkten wij de wanden netjes glad af, isoleerden we de nieuwe HSB voorzetgevel van binnenuit en vervingen we de zonwering. Er zijn nieuwe aluminium gevelkozijnen aangebracht, er is een nieuwe zandcement dekvloer gestort met een PVC vloerafwerking, plafonds zijn vervangen en er zijn speciale brandwerende hermetische deuren geplaatst, geschikt voor onder- en overdruk voor het gewenste drukregime.

Doordat de afdelingen CSA en CSD zijn samengevoegd, is er plek vrijgekomen voor een koffiekamer, werkkamer en kleedruimte voor het personeel van het Groene Hart Ziekenhuis. Gisteren, 11 maart 2021, hebben wij dit mooie project opgeleverd.

Foto’s: Norbert van Onna

Stuur artikel door