Mijlpaal bereikt - Stationspostgebouw opgeleverd

(c) Peter van Oosterhout

Op 31 mei heeft de bouwcombinatie BESIX & J.P. van Eesteren het Stationspostgebouw opgeleverd! 

Door de herontwikkeling is het Stationspostgebouw in Den Haag weer in haar glorie hersteld. Het gebouw kent een rijke historie en maakt deel uit van het HS Kwartier, de gebiedsontwikkeling in Laakhaven rondom station Hollands Spoor. De bouwcombinatie BESIX en J.P. van Eesteren heeft ondanks alle uitdagingen rondom Corona - mede door een zeer goede samenwerking met de opdrachtgever (SENS real estate en I LOVE LIFE), installateur, onderaannemers en leveranciers - de verbouw en renovatie binnen de gestelde termijn gerealiseerd. Chapeau voor iedereen!

We zijn trots dat we een bijdrage hebben kunnen leveren aan een geweldig nieuw kantoor in dit rijksmonument.

Terugkijkend op de werkzaamheden

De gevel is gerenoveerd en gedeeltelijk vervangen. Buiten zijn warmte- en koudebronnen aangelegd. Het gebouw werd van binnen compleet gestript en opnieuw opgebouwd. Er zijn tussenverdiepingen geplaatst en er is een atrium met vides gemaakt.

Nieuw hart voor het gebouw

Het spectaculaire atrium en de trap met de bijzondere balustrade en trapboom, vormen het nieuwe ‘hart’ van het gebouw.  Het ontwerp en de centrale ligging stimuleren kantoorgebruikers om de trap te nemen. Ook is het atrium nu open waardoor je vanaf de begane grond recht omhoog naar de lichtstraten kunt kijken. De staalplaattrappen hebben een knipoog naar een stukje historie van het pand. Ze doen denken aan de postsorteerbanden die hier in het verleden werden gebruikt.

Transformatie HS Kwartier

De verbouwing en renovatie van dit rijksmonument vormt het begin van een complete transformatie van het gebied rondom Den Haag HS naar een aantrekkelijk ‘groen’ woon- en werkgebied: Hollands Spoor Kwartier. Het monument krijgt nu weer deels de oorspronkelijke bestemming als hoofdkantoor terug. Daarnaast wordt een deel van het kantoor ingericht als co-working space ‘Stationspostoffices’. Samen met de huurders start nu de verdere inhuizing en in de komende periode wordt de groenvoorziening buiten aangelegd.

Stuur artikel door