Nieuw Familiehuis definitief in Little C

Het Familiehuis Daniel den Hoed verhuist eind 2020 naar het nieuwbouwproject Little C  tegenover het Erasmus MC in Rotterdam. Het bestuur heeft op 1 mei jl. de handtekening gezet onder het koopcontract met Coolhaven BV (een samenwerking van J.P. van Eesteren en ERA Contour). De verhuizing is noodzakelijk vanwege de verplaatsing van ziekenhuis Erasmus MC-Daniel den Hoed naar het nieuwe Erasmus MC Kanker Instituut.

Het Familiehuis Daniel den Hoed biedt al ruim 27 jaar logeergelegenheid aan familieleden van kankerpatiënten en is nu nog gevestigd op de Groene Hilledijk in Rotterdam-Zuid, pal naast de voormalige Daniel den Hoed kliniek. Op 18 mei a.s. verhuist deze ziekenhuislocatie naar het Erasmus MC Kanker Instituut in het centrum, waarna alle oncologiepatiënten op één plek behandeld worden. Om familieleden en kankerpatiënten ook in de toekomst dichtbij elkaar te kunnen laten zijn is het Familiehuis genoodzaakt om mee te verhuizen.

Dichtbij ziekenhuis en ontspanning

De afstand tot het ziekenhuis was een belangrijk criterium in de keuze voor een nieuwe locatie voor het Familiehuis. Het nieuwbouwproject Little C, dat op de kop van Coolhaven ontwikkeld wordt, ligt pal tegenover het Erasmus MC en wordt met een geplande loopbrug over de ’s Gravendijkwal makkelijk bereikbaar. Het nieuwe Familiehuis vestigt zich op de bovenste zes etages van gebouw The Scott.  Met 24 gastenkamers, 6 studio’s en diverse gemeenschappelijke ruimten als woon-, eetkamer en keuken zal de capaciteit meer dan verdubbelen ten opzichte van het huidige huis. “We zijn blij dat we het nieuwe Familiehuis zo dicht bij het Erasmus MC kunnen realiseren. Onze gasten verblijven straks in een ontspannen omgeving omringd door water en groen en zijn toch heel dichtbij hun zieke naaste”, aldus directeur Rachel Maréchal.

De totale kosten voor de realisatie van dit nieuwe logeerhuis bedragen ruim € 9 miljoen. Een deel daarvan wordt gefinancierd vanuit het eigen gespaarde vermogen van de stichting en een toegezegde gift van de stichting Roparun van € 1,75 miljoen. Het resterende bedrag van ca € 1,5 miljoen hoopt het Familiehuis met behulp van particulieren, bedrijven en vermogensfondsen de komende jaren nog te vergaren via de campagne www.nietzonderjou.nl

Familiehuis tot 2020 ‘op zuid’

Tot aan de verhuizing naar Little C, naar verwacht eind 2020, blijft het huidige Familiehuis open in Rotterdam-Zuid. “We hadden uiteraard gehoopt eerder mee te kunnen verhuizen. Kankerpatiënten en familieleden blijven hier ook de komende jaren van harte welkom. De afstand tot het ziekenhuis is tijdens deze overbruggingsperiode helaas iets groter, maar die hopen we door de inzet van een pendelbusje te kunnen verkleinen”.

Little C

Nieuwbouwproject Little C wordt aan de kop van Coolhaven ontwikkeld en gebouwd door TBI-ondernemingen ERA Contour en J.P. van Eesteren. Over enkele weken gaan de eerste heipalen de grond in voor de realisatie van vijftien gebouwen met ruimte voor 209 huurwoningen,111 koopwoningen, kantoren, horeca en kleine winkels en voorzieningen.

Sfeerbeeld van het nieuwe Familiehuis in Little C

Stuur artikel door