NSI selecteert aannemer J.P. van Eesteren voor bouwteamfase van ontwikkeling houten kantoorgebouw Well House in Amsterdam

NSI N.V. en aannemer J.P. van Eesteren hebben een bouwteamovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van één van de hoogste houten kantoorgebouwen ter wereld. Het gebouw op de Zuidas van 22.000 m² en 86 meter hoog krijgt de naam ‘Well House’, wordt Paris-proof en zal voldoen aan het hoogste niveau van well-being. De intentie is om in de tweede helft van 2022 te starten met de bouw.

Well House

Het gebouw naar ontwerp van Dam & Partners Architecten wordt ontwikkeld aan het einde van de nog aan te leggen Maurice Ravellaan, in het verlengde van de Gustav Mahlerlaan. Het gebouw wordt een voorloper op het gebied van duurzaamheid en krijgt een dakterras met uitzicht over de Zuidas en de stad Amsterdam.

In Well House, eerder bekend onder de werknaam Vivaldi III, komt het welzijn van mens en natuur centraal te staan. Het wordt een plek waarbij het draait om verbinding en groei, waar organisaties hun medewerkers de meest gezonde, duurzame en natuurlijke werkomgeving kunnen bieden.

Van concept tot realisatie zijn duurzaamheid en well-being de drijvende krachten achter Well House. Door gebruik te maken van duurzaam geproduceerd hout en te kiezen voor circulaire materialen, wordt de CO2-voetafdruk geminimaliseerd. Daardoor is zowel de bouw als de exploitatie na oplevering Paris-proof. Door deze ambitieuze duurzaamheid en well-being standaarden is Well House ontworpen om een BREEAM Outstanding certificaat en WELL Platinum label te behalen. Zo draagt Well House bij aan het welzijn van alle huurders, maar zeker ook aan het welzijn van toekomstige generaties.

De samenwerking

NSI heeft aannemer J.P. van Eesteren geselecteerd vanwege haar bewezen track record op het gebied van houtbouw en duurzame innovatieve kantoren, met projecten als de hybride-houten woontoren HAUT in Amsterdam en het houten kantoor van Triodos Bank in Driebergen-Rijsenburg. NSI en J.P. van Eesteren werken samen aan het Technisch Ontwerp met de intentie om in de tweede helft van dit jaar te starten met de bouw. De beoogde oplevering zal plaatsvinden in de tweede helft van 2025.

Marco Peppel, directievoorzitter J.P. van Eesteren: “Well House wordt ons derde grote houtbouwproject op rij. Een geweldige kans om samen met NSI en Dam & Partners Architecten te laten zien dat de lat nog hoger kan. Niet alleen met de letterlijke hoogte van 86 meter, maar vooral qua duurzaamheid. Dit project sluit perfect aan bij onze eigen ambities om zoveel mogelijk duurzaam en circulair te bouwen. We staan te popelen om dit iconische project te realiseren!”

Wethouder Marieke van Doorninck (Zuidas): “Het is ontzettend mooi dat de Zuidas een van de hoogste houten kantorengebouwen van de wereld krijgt, met 86 meter hoog. Het gebouw heeft ook het hoogste duurzaamheidsniveau, zowel tijdens de bouw als na de oplevering, en past daarmee in onze weg naar Parijs. Well House laat zien hoe we als stad kunnen groeien zonder onze footprint te vergroten, zodat we de aarde leefbaar kunnen houden voor toekomstige generaties.”

Sten Karelse, Head of Development bij NSI: “Wij streven als NSI naar een wereld waarin de realisatie en het gebruik van gebouwen in volledige harmonie is met de natuur. Met Well House laten we zien dat dit nu al mogelijk is en is het ons doel om de vastgoedsector te inspireren op weg naar een duurzamere toekomst. Het volledige ontwerp, inclusief het gebruik van hout en andere natuurlijke elementen, is erop gericht om organisaties de meest comfortabele werkplek te bieden waar het welzijn van medewerkers centraal staat.”

Stuur artikel door