Opgeleverd: laboratorium en kantoor SkylineDx

Het nieuwe laboratorium en kantoor voor SkylineDx aan de Lichtenauerlaan in Rotterdam is opgeleverd. Hier bouwde de gespecialiseerde afdeling Verbouw Onderhoud Renovatie van J.P. van Eesteren een kantoorverdieping om tot een laboratorium op ML1-niveau van 150 m2. Ook werd er over anderhalve verdieping een nieuwe, moderne kantoorruimte gerealiseerd. SkylineDx is wereldwijd toonaangevend in het ontwikkelen van diagnostische testen voor de ziekte van Kahler / Multipel Myeloom (type bloedkanker) en melanoom (vorm van huidkanker). Het bedrijf was eerder gevestigd aan de Marconistraat in Rotterdam.

Goede voorbereiding is het halve werk

J.P. van Eesteren organiseerde het totale project: van het ontwerp en het uitdenken van de installaties tot en met de uitvoering. In april 2017 werd gestart met het ontwerp en de voorbereiding. In juni van 2018 startte het werk en eind september werd het project opgeleverd.  Een zorgvuldige voorbereiding en goede samenwerking met alle partijen maakte de korte bouwtijd van 12 weken mogelijk.

Samen met SPIE werden de E-installaties uitgedacht. De luchtbehandelingsinstallaties zijn verzorgd door Heebos. Voor inhoudelijk advies over het laboratorium werd PM2 bouwadviseurs ingeschakeld.

Laboratorium en kantoor SkylineDx

Stuur artikel door