Renovatie van de Bierfabriek in voormalig havenloods is in volle gang

Foto: Bert Rietberg

Pim Rook

De voormalige havenloods aan de Merwehaven waar ooit fruit gekoeld werd opgeslagen, is bijna niet meer te herkennen. Op de markante betonnen spanten en binnenbladen na, is alles verwijderd. Onze gespecialiseerde afdeling Verbouw, Onderhoud en Renovatie transformeert de loods in een brouwerij en restaurant. In de 5.000 m2 grote ruimte vestigen straks Stadshaven Brouwerij Rotterdam en de Bierfabriek.

Constructie

De voortgang van de Bierfabriek is al goed zichtbaar. Uitvoerder Pim Rook: "Inmiddels is de betonvloer met afschotvakken gestort, zodat de biertanks straks kunnen worden gespoeld. Daarnaast is de complete staalconstructie van het dak uitgewisseld in verband met de stabiliteit van de betonspanten. Onder meer moest de dakconstructie er volledig af om een zwaarder gewicht aan te kunnen in de toekomst."

Compleet nieuwe gevelbouw

Rook: "We zijn nu bezig met het uitlijnen en rechttrekken van de gevels. In samenwerking met de opdrachtgever Havenbedrijf Rotterdam en adviseurs hebben we gedurende de bouwtijd een geheel nieuw gevelpakket ontwikkeld. Dit was essentieel omdat we tijdens de sloop erachter kwamen dat de gevels scheef stonden.” In de gevelbouw wordt gebruikt gemaakt van HSB-elementen. Rook: "Deze HSB-elementen worden geproduceerd in onze eigen timmerwerkplaats in Gouda. Na de montage hiervan kunnen we verder het monteren van de vliesgevels en bandramen."

Foto: Bert Rietberg

Foto: Bert Rietberg

Foto: Bert Rietberg

Foto: Bert Rietberg

Foto: Bert Rietberg

Foto: Bert Rietberg

M4H Rotterdam

De ontwikkeling van havenloods naar Bierfabriek met brouwerij past binnen de transformatie van Merwe-Vierhavens (M4H) van (oud) haven- en industriegebied naar een plek voor wonen en werken. Gemeente en Havenbedrijf Rotterdam ontwikkelen M4H tot een toekomstbestendig gebied waar wordt gewerkt aan innovaties voor de nieuwe economie. De komst van de brouwerij met restaurant draagt bij aan de levendigheid van de omgeving.

Stuur artikel door