Startsein bouw 26 gasloze woningen in Americana op Stadswerven in Dordrecht

Ontwikkelingscombinatie Stadswerven (gebieds- en vastgoedontwikkelaar AM, ontwikkelende bouwers Dura Vermeer en J.P. van Eesteren) gaf woensdag 8 mei tijdens een feestelijke bijeenkomst het startsein voor de bouw van twintig appartementen en zes kadewoningen in het project Americana op Stadswerven te Dordrecht. Wethouder Rinette Reynvaan van de gemeente Dordrecht verrichtte in het bijzijn van de nieuwe bewoners en andere betrokkenen de officiële handeling om de start bouw te vieren.

Americana

Naast het appartementengebouw met twintig luxe appartementen, worden zes karaktervolle kadewoningen gerealiseerd. Alle appartementen zijn voorzien van ruime buitenruimten en hebben een eigen parkeerplaats. De kadewoningen hebben een royale tuin op het zuiden en beschikken over twee eigen parkeerplaatsen op het privé parkeerterrein. Zowel de appartementen als de kadewoningen zijn aangesloten op de HVC Stadsverwarming. In de Huisvuilcentrale (HVC) wordt huisvuil omgezet in stadsverwarming. Hierdoor zijn de aangesloten woningen gasloos. Daarnaast worden zij voorzien van zonnepanelen en hebben een luxe afwerking. De prijzen variëren van € 475.000 tot € 1.250.000 v.o.n. Naar verwachting worden de eerste woningen opgeleverd in december 2020. Het eigentijdse ontwerp van Americana komt van de Dordtse architect Andries Lugten van architectenbureau Lugten Malschaert Architecten. De realisatie van Americana is in handen van ERA Contour. Voor meer informatie over Americana zie www.stadswerven.nl.

Stadswerven

Stadswerven wordt ontwikkeld op de voormalige scheepswerf Biesbosch en ligt tussen de twee rivieren: het Wantij en de Beneden Merwede. Op een steenworp afstand van de oude binnenstad wordt hier een uniek woon-, verblijfs- en recreatiegebied gerealiseerd met diverse voorzieningen en circa 900 woningen.

Stuur artikel door