TBI neemt deel aan de BIM Onderwijsdag 2019

Op 2 oktober hebben TBI-ondernemingen Comfort Partners, Croonwolter&dros, Nico de Bont, J.P. van Eesteren, Mobilis, WTH en SmartTBI deel genomen aan de BIM Onderwijsdag in de Jaarbeurs te Utrecht. De dag stond volledig in het teken van BIM in combinatie met de bebouwde omgeving en gaf ons de mogelijkheid om met ruim 600 goed gekwalificeerde studenten in gesprek te gaan. 

De BIM Onderwijsdag

Het programma van de dag is er op gericht, goed gekwalificeerde studenten voor de gebouwde omgeving op de arbeidsmarkt te krijgen. Dat is nodig omdat studenten die goed overweg kunnen met BIM bijdragen aan een sector waar op een slimmere en duurzamere manier wordt gewerkt. We delen kennis, wisselen ervaringen uit en leren elkaar kennen. Bedrijven komen in contact met potentiële bouwkundigen, studenten vinden afstudeer-, stage- en werkplekken en docenten breiden hun kennis uit.

Masterclass en informatiestand

Dit jaar stond de masterclass van TBI in het teken van BIM in de installatiebranche. Gerben Broekhuijsen (Projectmanager bij Croonwolter&dros) en Jeroen Pat (Consultant bij SmartTBI) namen de bezoekers mee in de nieuwe manier van gebouwen realiseren: modulair bouwen. Daarnaast stonden collega’s vanuit de disciplines techniek, bouw en infra klaar in onze informatiestand om alle vragen te beantwoorden en bezoekers een kijkje te geven in onze projecten door middel van de Hololens en een VR-set.

BIM in de praktijk bij TBI

BIM wordt binnen TBI op veel verschillende manieren ingezet. Alleen het onderscheidt in de disciplines zorgt al voor een grote diversiteit aan toepassingen. Deze diversiteit binnen TBI is prachtig, maar heeft ook zijn uitdagingen. Welke uitdagingen dit zijn en hoe wij hier als TBI mee omgaan vertelt collega Mark Maas (Consultant bij SmartTBI) in zijn blog op de website van de BIM Onderwijsdag.

Stuur artikel door