Terberg ontvangt JP Safety Award in categorie Bouwpartner

Edwin Dullaart (algemeen directeur), Jeroen Verschuuren (projectleider W Little C), Joost Hassing (projectleider E bij Little C), Marc Bennebroek (directeur W-installaties) en Jon Beekhuizen (directeur E-installaties).

J.P. van Eesteren reikte op 27 november jl. de JP Safety Award 2019 uit aan Terberg Totaal Installaties. De installateur onderscheidde zich door de manier waarop zij bij op de complexe bouwplaats van Little C in Rotterdam energie stak in het bevorderen van de veiligheid.

De jury stelde vast dat Terberg veel energie heeft gestoken in de implementatie van werkplekinspecties, toolboxmeetings en laatste-minuut-risico-analyses. Zo werd bij de start van de werkzaamheden de werkplek altijd gecheckt op veiligheid. Werd die onveilig bevonden, dan werd er niet gestart. De jury waardeerde het feit dat de directie deelnam aan werkplekinspecties. Ook werden uitkomsten van de werkplekinspecties steeds gedeeld met de uitvoerders van J.P. van Eesteren zodat die daar weer van konden leerden. Tot slot woog de jury als verzwarende omstandigheid mee dat Terberg in alle fasen van de bouw aanwezig was en dat met verschillende onderaannemers. Algemeen directeur Edwin Dullaart van Terberg nam de trofee in ontvangst uit handen van de directievoorzitter van J.P. van Eesteren, Ton Vaags.

Ton Vaags, directievoorzitter van J.P. van Eesteren overhandigt de prijs aan Edwin Dullaart, algemeen directeur van Terberg.

Open en positieve dialoog

Jeroen Verschuuren is als projectleider van Terberg nauw betrokken bij de bouw van Little C aan de Rotterdamse Coolhaven. Verschuuren: ‘Een maand geleden hoorden we dat we waren genomineerd voor deze, dit jaar ingestelde, prijs en nu blijken we hem ook te hebben gewonnen. Ik ben er blij mee want we hebben echt ons best gedaan om de veiligheid op Little C naar een hoger plan te trekken. Het is een bouwplaats waar op een relatief klein gebied heel veel gebeurt. Dat maakt veiligheid een nog grotere uitdaging. Naast maandelijkse werkplekinspecties vroegen we ook onze KAM-coördinator om ons een aantal maal te komen inspecteren, als een dubbele check. Maar misschien wel het belangrijkste was de open en positieve dialoog tussen de beide uitvoerende teams. We hebben hen zelfs op een uitje gestuurd om ze dicht bij elkaar te brengen. Al deze maatregelen blijken heel goed te werken.’

Veiligheidsprogramma

J.P. van Eesteren besteedt veel aandacht aan veiligheid. Ook intern werden er Safety Awards uitgereikt aan een individuele medewerker, een projectteam op een groot project en een projectteam op een klein project. De Safety Awards zijn onderdeel van een intensief veiligheidsprogramma om het veiligheidsbewustzijn te vergroten. Hierbij wordt het veiligheidsstappenplan van de Veiligheidsladder doorlopen. Het bedrijf J.P.van Eesteren werd onlangs getoetst aan de eisen van de veiligheidsladder, behaalde trede 3 en gaat nu werken aan het behalen van de volgende trede.

Stuur artikel door