Update ver- en nieuwbouwproject De State in Hillegersberg: van casco tot vernieuwd revalidatiecentrum

(c) Bert Rietberg

In opdracht van Fundis Vastgoed heeft de afdeling Verbouw, Onderhoud en Renovatie van J.P. van Eesteren vandaag de tweede fase van ver- en nieuwbouwproject De State in Hillegersberg opgeleverd. Het project bestaat uit drie gebouwdelen, die elk in een eigen fase worden aangepakt. Tijdens elke fase bleven de andere twee gebouwdelen steeds volledig in gebruik door patiënten, medewerkers en bewoners van De State.

In de tweede fase zijn er, verspreid over 4 verdiepingen, 49 studio’s gerealiseerd met een eigen badkamer en op elke verdieping twee woonkamers. Op de begane grond zijn een nieuwe behandelpoli met fitness/oefenzaal en een huisartsenpost te vinden.

Eerder leverden we al de eerste fase op, dit was vorig jaar zomer. In dit gebouwdeel zijn er, verspreid over 3 verdiepingen, 39 studio’s gerealiseerd met elk een eigen badkamer. Op iedere verdieping is een eigen woonkamer te vinden en op de begane grond een brasserie met grootkeuken en diverse kantoorruimtes.

De gevel van beide gebouwdelen is opgebouwd uit houtskeletbouw. Het derde gebouwdeel wordt binnenkort gesloopt. Vanaf week 23 gaat J.P. van Eesteren hier aan de slag met de nieuwbouw. Dit gebouw bestaat uit drie verdiepingen met een totaal oppervlakte van 3600 m2.

Stuur artikel door