Verbouwing voormalig Rotterdams meubelwarenhuis HH de Klerk gestart

J.P. van Eesteren is in opdracht van Redevco gestart met de verbouwing van een monumentaal pand in het centrum van Rotterdam. Het voormalig meubelwarenhuis HH de Klerk aan de Rotterdamse Lijnbaan is een gemeentelijk monument en dateert uit 1954. Met de herontwikkeling door Redevco krijgt het pand een modern, mixed-used concept.

Rijke geschiedenis

Het gebouw kent een rijke geschiedenis. Na het meubelmagazijn vestigde eind jaren '80 de beroemde 'Boekhandel Donner' zich in het pand. Vanaf dat moment stond het bekend als het 'Donner-gebouw'. Eind 2016 werd het door Redevco namens een van haar investeerders gekocht.

Split level en dakterras

Het pand bestaat officieel uit vier hoofdverdiepingen, maar door een speciale split level structuur zijn er tien afzonderlijke verdiepingen. Architecten Wessel de Jonge en Dunnett Craven zijn verantwoordelijk voor het ontwerp en de vernieuwde indeling van het maar liefst bijna 5.500 m² grote vloeroppervlak. Het pand bestaat straks uit verschillende winkelruimtes, horecafaciliteiten en een zeer groot dakterras. De werkzaamheden van J.P. van Eesteren omvatten onder andere het herstellen en aanpassen van de verdiepingsvloeren. Verder worden de gevel en het dak gerenoveerd en gerestaureerd.

Centrale ligging

Het gebouw ligt op de hoek van De Lijnbaan, één van de drukste winkelstraten van Rotterdam, en aan het bekende Binnenwegplein. De oplevering van het project staat gepland  voor het eerste kwartaal van 2021.

Stuur artikel door