Winnaar Gulden Feniks 2017 in de categorie Transformatie: A’DAM Toren

Op woensdag 5 juli zijn de prijzen uitgereikt in De Fabrique in Utrecht. A’DAM Toren is de grote winnaar van de Gulden Feniks 2017 in de categorie Transformatie. De Amsterdamse projecten B.Amsterdam en W-Hotel Bank en het Maastrichtse project Lumière Cinema waren de overige genomineerde projecten.

Ton Wansing met Eric-Jan de Rooij (Lingotto, opdrachtgever)

Transformatie

De voormalige Shell-toren in Amsterdam-Noord is getransformeerd tot toegankelijk en dynamisch icoon van Amsterdam. ‘Een stralend baken aan het IJ’. De jury vindt unaniem dat de transformatie van de voormalige Shell-toren een aansprekend voorbeeld is van hoe je met doortastende initiatieven meerwaarde kunt geven aan een bestaand gebouw op een bestaande plek. Dankzij de transformatie is een min of meer anonieme, maar voor toeristen, inwoners en jonge ondernemers ontoegankelijke plek aan de overkant van het IJ veranderd in a place to be.
NRP Gulden Feniks reikt ieder jaar de NRP Gulden Feniks prijzen uit aan de beste en meest innovatie-,  renovatie- en transformatieprojecten van Nederland. De NRP Gulden Feniks is meer dan alleen een felbegeerde prijs. Het is vooral een prijs om van te leren. Ieder jaar worden daarom de inzendingen geanalyseerd en trends in de renovatie- en transformatiesector waargenomen.

J.P. van Eesteren is trots op het behalen van deze prijs en dat wij een bijdrage hebben kunnen leveren aan dit succesvolle project. Wij feliciteren alle betrokkenen met het winnen van deze prijs.

Fotograaf: Martijn Kort

Fotograaf: Martijn Kort

Fotograaf: Jasper Juinen

Fotograaf: Jasper Juinen

Fotograaf: Jasper Juinen

Fotograaf: Jasper Juinen

Fotograaf: Jasper Juinen

Stuur artikel door