Woontoren HAUT bereikt hoogste punt

De hybride houten woontoren HAUT aan de Amstel in Amsterdam heeft het hoogste punt bereikt. Het gebouw is een initiatief van Lingotto uit 2016, ontworpen door Team V Architectuur en Arup en gebouwd door J.P. van Eesteren. Na twee jaar ontwerpen en twee jaar bouwen is nu de vlag op 73 meter hoogte gehesen. Van een duurzame droom, naar een houten werkelijkheid.

Hoogste houten gebouw van Nederland

HAUT is met 21 verdiepingen het hoogste hout-hybride gebouw van Nederland, vervaardigd met Cross Laminated Timber (CLT) vloeren en wanden. HAUT dient inmiddels wereldwijd als voorbeeld voor architecten, ontwikkelaars en aannemers. Het casco staat er, de komende maanden wordt gewerkt aan de afbouw van de 52 woningen en de gevel met verspringende balkons. In het vierde kwartaal van 2021 zullen de eerste bewoners hun intrek nemen

Pionier

In 2016 was zo hoog bouwen in hout nog zeer vooruitstrevend. Inmiddels worden op dit gebied vele nieuwe initiatieven ontplooid, ook door de hierbij betrokken partijen. Lingotto is gestart met de realisatie van Houtwerk, een kantoorgebouw in CLT in Utrecht. Team V en Arup ontwerpen het grootste hout-hybride kantoor van Nederland voor DPG Media in Amsterdam. J.P. van Eesteren bouwde het circulaire, houten kantoor voor Triodos Bank en is bij diverse nieuwe initiatieven in hout betrokken. Bouwen in hout is hot!  

Kennis delen

Om ook andere partijen te stimuleren meer naar hout te kijken als duurzaam en betrouwbaar bouwmateriaal, heeft het Centrum Hout een ‘whitepaper’ uitgegeven, een document met veel kennis en praktijkvoorbeelden ter inspiratie.

Download de whitepaper hier.

Woontoren HAUT bereikt hoogste punt

Stuur artikel door