20 dec 2018

Gemeente Breda en consortium 5Tracks sluiten ontwikkel- en koopovereenkomst

Gemeente Breda en Consortium 5TRACKS, een ontwikkeling van Synchroon en J.P. van Eesteren (beiden een dochteronderneming van TBI Holdings), zetten 20 december de handtekeningen onder de ‘Ontwikkel- en Koopovereenkomst Coulissen West Via Breda’. Daarmee is een grote stap gezet op weg naar de realisatie van de plannen voor het vernieuwende woon- en werkgebied 5TRACKS tussen het nieuwe internationale station en het nieuwe gerechtsgebouw van Breda.

19 dec 2018

Werken aan een metrostation, onder het raam van de burgemeester

Het metrostation pal voor het monumentale Stadhuis krijgt vier extra nooduitgangen. Dit is nodig om aan de veranderde regelgeving te kunnen blijven voldoen en om een groeiend aantal reizigers veilig te kunnen blijven vervoeren. Voor deze complexe opdracht, te midden van drukke verkeersstromen, werd bouwbedrijf J.P. van Eesteren geselecteerd.

19 dec 2018

Duurzame verbouwing Vening Meineszgebouw-C in Utrecht

De afdeling Verbouw, Onderhoud en Renovatie (VOR) van J.P. van Eesteren start nog dit jaar met de ingrijpende verbouwing van het Vening Meineszgebouw-C op het Utrecht Science Park (tot voor kort ‘De Uithof’). Opdrachtgever Universiteit Utrecht wil het pand van circa 10.000 m2 moderniseren en verduurzamen. Binnen de verbouwing is er veel aandacht voor circulariteit. Zo wordt een groot aantal binnenwanden en plafonds hergebruikt en wordt een deel van de gevel opgewaardeerd zodat er geen aanvullende koeling meer nodig is in het pand.

18 dec 2018

Houthoogbouw HAUT van start

Vanmiddag om 16:30 uur gaat de bouw van het hoogste houten woongebouw van Nederland van start: HAUT te Amsterdam (73 m, 21 verdiepingen, 52 woningen). Dat gebeurt op de bouwplaats met het symbolisch planten van een boom, leverancier van het bouwproduct hout. Ontwikkelaar is Lingotto en aannemer is J.P. van Eesteren.

10 dec 2018

Utrecht krijgt iconische woontoren van 140 meter

Het consortium met vastgoedontwikkelaar Stadswaarde, Koopmans Bouwgroep (TBI) en J.P. van Eesteren (TBI) is de winnaar geworden van de selectieprocedure van de hoogbouw naast station Leidsche Rijn. Het consortium gaat drie torens ontwikkelen van 80, 100 en 140m hoog. In het project komen 1.128 woningen.

06 dec 2018

Koningin Máxima opent nieuw duurzaam gerenoveerde kantoor van de Goede Doelen Loterijen

Hare Majesteit Koningin Máxima opende op donderdag 6 december 2018 in Amsterdam het nieuwe onderkomen van de Goede Doelen Loterijen (Nationale Postcode Loterij, VriendenLoterij en BankGiro Loterij). De opening is het sluitstuk van een twee jaar durende renovatie waarbij een langdurig leegstaand en verwaarloosd pand in Amsterdam is omgetoverd tot het meest duurzaam gerenoveerde gebouw van Nederland.

05 dec 2018

TBI voor vijf jaar verbonden als sponsor van de Business Runs van de NN Marathon Rotterdam

TBI en de NN Marathon Rotterdam zijn een overeenkomst aangegaan, waarbij TBI zich voor vijf jaar verbindt aan de mooiste marathon van Nederland. Bart van Breukelen, Raad van Bestuur TBI, en Mario Kadiks, directeur van de NN Marathon Rotterdam, ondertekenden daarvoor het contract. Het betekent dat de Business Runs op zondag 7 april 2019, de benaming TBI Business Runs gaan krijgen.

29 nov 2018

Scharnierpunt Pompenburg wordt aantrekkelijk verblijfsgebied Rotterdam

Het gebied rond Station Hofplein, genaamd Pompenburg, verandert in een verleidelijk stuk Rotterdam. Hiervoor is een conceptvisie ontwikkeld door de Ontwikkelcombinatie Dura Vermeer, J.P. van Eesteren en Synchroon (beide dochterondernemingen van TBI).

20 nov 2018

Timelapse bouw duurzaam kantoor Triodos Bank

Samen met OVG Real Estate ontwikkelt Triodos Bank een volledig duurzaam kantoor. Het gebouw komt op Landgoed De Reehorst en wordt optimaal ingepast in de omgeving. Het gehele landgoed wordt ontwikkeld volgens de visie dat natuur, cultuur en economie met elkaar in balans zijn. De realisatie is in handen van J.P. van Eesteren. Op 9 april 2018 is de eerste paal geslagen. En het gaat hard! Bekijk hier de timelapsefilm van de periode april tot en met oktober.

15 nov 2018

J.P. van Eesteren realiseert nieuwbouw- en renovatieproject 2Amsterdam

J.P. van Eesteren is gestart met het project 2Amsterdam: de nieuwbouw en renovatie van twee kantoortorens aan de Zuidas in Amsterdam. Het complete programma van 2Amsterdam omvat een semipublieke tuin, openbare lobby’s, flexibele werkruimten, A-klasse kantoorruimte en een viersterren hotel van keten Melià met een skybar met uitzicht op het centrum van Amsterdam. Het ontwerp is van het Rotterdamse bureau KCAP. Het project is een opdracht van de Duitse beleggingsfirma Commerz Real. Provast opereert als gedelegeerd ontwikkelaar.