Nieuwsoverzicht

21 dec 2017

Bouwinvest tekent overeenkomst voor 209 lofts in Little C

Vandaag tekende Het Bouwinvest Residential Fund een overeenkomst met TBI-ondernemingen ERA Contour en J.P. van Eesteren voor de koop van Rotterdamse lofts/appartementen. De partijen sloten een koopovereenkomst voor 209 vrije huursector woningen in drie panden van het project Little C aan de Coolhaven. Afgelopen zomer tekende Bouwinvest al een intentieovereenkomst, maar sinds vandaag is het definitief.

18 dec 2017

Kantoorruimte van Markthof Complex in Den Haag getransformeerd in 16 appartementen

In het centrum van Den Haag heeft de afdeling Verbouw, Onderhoud en Renovatie (VOR) het voormalige Markthof Complex gerenoveerd en getransformeerd. Hierbij werd een kantoorlaag van ruim 2.000 m² omgebouwd tot zestien bijzondere appartementen. Dit engineering & build project op deze drukke stadslocatie, ging van start in november 2016 en werd in juni 2017 opgeleverd.

15 dec 2017

Amstel Tower bereikt hoogste punt

Gisteren plaatsten we de vlag op de in aanbouw zijnde Amstel Tower. Hiermee vierden we het bereiken van het hoogste punt van de in aanbouw zijnde multifunctionele toren. Vanaf de grond meet de nieuwe toren nu exact 103 meter, verdeeld over dertig verdiepingen en een installatieruimte als dakopbouw.

07 dec 2017

Blog: Niet uitputten, maar opnieuw inzetten

De term circulaire economie zal velen al bekend in de oren klinken. Maar wat betekent het en waarom is het zo’n belangrijk onderwerp? Het consumptieniveau in de wereld is buitensporig hoog. De totale bouwsector is verantwoordelijk voor maar liefst 10% van deze totale consumptie. Het staat niet ter discussie hoe groot de noodzaak is om dit te veranderen.

07 dec 2017

Duurzame aanpak zorgt voor positief effect door de hele keten

Duurzaam bouwen kun je niet alleen, dat doe je samen. Want uiteindelijk is hoe duurzaam je bouwt, afhankelijk van de zwakste schakel in de keten. Een goed praktijkvoorbeeld van deze stelling is de renovatie en uitbreiding van het kantoor van de Goede Doelen Loterijen (Nationale Postcode Loterij, VriendenLoterij, BankGiro Loterij) in Amsterdam door J.P. van Eesteren.