10 jun 2022

Het Holbeinhuis wordt de huiskamer van ondernemend Rotterdam

Het iconische Holbeinhuis gelegen aan de Coolsingel 65, hoek Stadhuisplein in Rotterdam wordt gerenoveerd en klaar gemaakt voor de toekomst. De Nederlandse verzekeraar Athora Netherlands kocht het kantoorpand in 2013 en heeft ambitieuze plannen.

25 mei 2022

Pompenburg weer volwaardig onderdeel van binnenstad

Het gebied rondom het voormalig Station Hofplein, genaamd Pompenburg, verandert in een verleidelijk stuk Rotterdam. De schakel tussen het centrum en Rotterdam Noord wordt een levendig gebied met woningen en verblijfsplekken. Een ontwikkelcombinatie bestaande uit Dura Vermeer, J.P. van Eesteren en Synchroon heeft samen met de gemeente Rotterdam het plan voor de ontwikkeling van Pompenburg uitgewerkt.

24 mei 2022

Trillingsvrij Onderzoeksgebouw VU bereikt hoogste punt

Met het plaatsen van een afdekplaat op de liftschacht is het hoogste punt van het nieuwe Onderzoeksgebouw van de Vrije Universiteit Amsterdam bereikt. Het gebouw staat op de VU Campus, aan de De Boelelaan aan de Zuidas Amsterdam en bestaat uit een voor- en achterhuis van respectievelijk 57 en 30 meter hoog. Vanaf 2023 bieden de gebouwen onderdak aan onderzoeks- en onderwijsfaciliteiten binnen het thema Human Health & Life Sciences.

13 mei 2022

Little C wint BNA Beste Gebouw van het Jaar Award in de categorie Leefbaarheid en Sociale Cohesie

Hoe kun je steden verdichten en tegelijk extra ruimtelijke kwaliteit en groen realiseren? Dat toont Little C, een complex van zo’n 400 (midden)huur- en koopwoningen met een ondergrondse parkeergarage rond een groen pleintje dat zich opent richting de Coolhaven. Geïnspireerd door de architectuur van Greenwich village in New York ontwierp een team van architecten en landschapsontwerpers een ensemble van elf bakstenen torentjes die onderling verbonden zijn door stalen loopbruggen.

25 apr 2022

Rooswijck 5: stoer, duurzaam en… van hout

In opdracht van Kroonenberg Groep bouwt J.P. van Eesteren een nieuw kantoorpand op het souterrain van het voormalige gebouw aan de Rooswijck 5 in Amsterdam. Een fraai construct van staal, glas, natuursteen én hout, vervangt het sterk verouderde en uitgeleefde pand, resulterend in een stedelijk en stoer landmark; klaar voor de toekomst.

15 apr 2022

TBI Jaarverslag 2021

TBI is goed onderweg. De financiële resultaten over het afgelopen jaar waren uitstekend. Ook de vooruitzichten bieden een goed perspectief.

08 apr 2022

J.P. van Eesteren levert renovatie en nieuwbouw van het complex de State op

Vandaag levert de afdeling Verbouw, Onderhoud en Renovatie (VOR) van bouwbedrijf J.P. van Eesteren de verbouwing van het Rotterdamse zorgcomplex ‘de State’ op aan opdrachtgever Fundis. De complexe (ver)nieuwbouw is, ondanks corona, in de geplande 31 maanden afgerond terwijl de zorgwerkzaamheden doorgang konden blijven vinden.

16 mrt 2022

Woontoren HAUT is opgeleverd

De hybride houten woontoren HAUT aan de Amstel in Amsterdam is opgeleverd. Het gebouw is een initiatief van Lingotto uit 2016, ontworpen door Team V Architectuur en Arup, en is gebouwd door J.P. van Eesteren.

10 mrt 2022

NSI selecteert aannemer J.P. van Eesteren voor bouwteamfase van ontwikkeling houten kantoorgebouw Well House in Amsterdam

NSI N.V. en aannemer J.P. van Eesteren hebben een bouwteamovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van één van de hoogste houten kantoorgebouwen ter wereld. Het gebouw op de Zuidas van 22.000 m² en 86 meter hoog krijgt de naam ‘Well House’, wordt Paris-proof en zal voldoen aan het hoogste niveau van well-being. De intentie is om in de tweede helft van 2022 te starten met de bouw.

24 feb 2022

De toekomst van Pompenburg: verbinden door verblijven

Pompenburg, het gebied rondom voormalig Station Hofplein, is een unieke plek in de stad. Het heeft een bijzondere sfeer, maar ook last van erfenissen uit het verleden. De toekomstige ontwikkeling van het gebied gaat de levendigheid van vroeger terugbrengen en voor samenhang zorgen.