Duurzame renovatie Heidelberglaan opgeleverd

25 aug 2015

Maandag 17 augustus 2015 is de Heidelberglaan 7 succesvol opgeleverd. De TBI-ondernemingen J.P. van EesterenKoopmans Bouwgroep en Croonwolter&dros waren verantwoordelijk voor de duurzame renovatie van Heidelberglaan 7 voor de Hogeschool Utrecht.

In dit pand van circa 19.000 m2 op Utrecht Science Park De Uithof, huisvest Hogeschool Utrecht vanaf maandag 31 augustus de instituten van de faculteit Gezondheidszorg (FG) en het Institute for Life Sciences & Chemistry (ILC).

Duurzame renovatie

Bij de duurzame renovatie van het gebouw uit 1998, deels uit 2004, zijn diverse oude materialen hergebruikt. Om het totale energiegebruik te verminderen zijn isolatie-maatregelen getroffen. Zo is onder meer het dak voorzien van isolatie en is de dakbedekking vervangen, de vloeren zijn geïsoleerd en zijn de gevels voorzien van gevelisolatie en hoog-rendementsglas. De geplaatste zonnepanelen en zonneboilers zorgen voor een duurzame energieopwekking.

'Design en Build'

Het project is als ’Design en Build’ ontworpen, uitgevoerd en gecontroleerd, op basis van de UAV-gc contractvorm. De TBI-ondernemingen hebben hun integrale manier van werken optimaal ingezet. Vanaf het ontwerptraject tot en met de realisatie zijn de bouw, elektro- en energietechniek en werktuigbouw integraal aangepakt.

Het officiële tekenmoment voor de oplevering van Heidelberglaan 7