Duurzame transformatie Element Amsterdam Hotel voltooid

15 feb 2016

Element Amsterdam Hotel kamer

Handdoekklaar opgeleverd; inclusief complete aankleding

De laatste hand is gelegd aan de duurzame transformatie van het Element Amsterdam Hotel aan het Gelderlandplein. Het hotel is gerealiseerd in het voormalige kantoorcomplex ‘De Veldert’ in opdracht van Kroonenberg Groep. Het ontwerp is van architectenbureau Rijnboutt en interieurarchitect D/Dock Amsterdam. Het hoogwaardige ‘long-stay’ hotel is door J.P. van Eesteren compleet ingericht opgeleverd en is gebouwd volgens de internationale LEED 3-Certified duurzaamheidseisen.

In de eerste helft van 2015 werd kantoortoren ‘De Veldert’ volledig gestript; alleen het betonnen casco en de gevels bleven intact. Op 1 juli 2015 startte J.P. van Eesteren met de realisatie van het nieuwe Element Amsterdam Hotel, een hotel met een vloeroppervlak van 8.800 m². In een krappe zeven maanden zijn de indeling en installaties van het complex volledig gewijzigd om de realisatie van het hotel mogelijk te maken. J.P. van Eesteren leverde het hotel handdoekklaar op; een unicum in de hotelbouw. Als aannemer waren wij verantwoordelijk voor zowel de verbouwing als de complete inrichting. De opdrachtgever heeft daarmee slechts te maken met één aanspreekpunt. Bij overdracht is het hotel volledig klaar voor de eerste gasten, tot en met de zeepjes op de wastafels.

Het hotel heeft 160 kamers in studiostijl met keukens, een 24-uurs fitnesscentrum, twee vergaderruimtes, restaurant My Place en bar Carrots & Co. Op vrijdag 5 februari heeft J.P. van Eesteren het hotel opgeleverd. Op maandag 8 februari opende het Element Amsterdam Hotel zijn deuren; de eerste hotelkamers voor die dag waren al gereserveerd.

Element Amsterdam Hotel trap met flessen

HANDDOEKKLAAR

Handdoekklaar bouwen vraagt om een intensieve planning. We werkten volgens de zeer strakke LEAN methodiek. In twee LEAN sessies kwamen alle betrokken onderaannemers, leveranciers en de hoofdaannemer bij elkaar om een overkoepelende planning te ontwikkelen voor de looptijd van het gehele project. Daarnaast vond voortdurende afstemming en coördinatie plaats tussen alle betrokken partijen.

DUURZAME TRANSFORMATIE

Het Element Amsterdam Hotel is voorzien van een volledig nieuw en duurzaam installatiepakket. Ook vonden tijdens de bouw voortdurend stof- en gasmetingen plaats. Daarmee verliep de bouw zo milieuvriendelijk en duurzaam mogelijk. Dennis van Kranenburg, projectmanager J.P. van Eesteren: “Alle verwerkte materialen zijn duurzaam gecertificeerd, van de kitspuit tot aan de gipsplaat. Zelfs de metalstudwanden voor de hotelkamers en de vloeren voldoen aan de duurzaamheidseisen.” J.P. van Eesteren werkt in Amsterdam ook aan de realisatie van een LEED Platinum-gecertificeerd hotel in de wijk Amstelkwartier. Daarmee laten we steeds meer zien dat duurzaam bouwen en innoveren in ons DNA zit.

Element Amsterdam Hotel restaurant

OVER ELEMENT HOTELS

Element® Hotels biedt long-stay comfort voor iedereen die bewust en duurzaam leeft. Stijlvol en sustainable, het design van Element breekt met conventies en zorgt ervoor dat de kamers en publieke ruimtes zijn voorzien van een zee aan licht. Tot op heden zijn er 19 Element Hotels wereldwijd, met 16 in Noord-Amerika, twee in Europa, 1 in Azië en nieuwe binnenlandse en internationale hotels in ontwikkeling. Voor meer informatie bezoek www.elementhotels.com/experience. Of vind Element Hotels via facebook.com/ElementHotels en @ElementAmsterdam op Twitter en Instagram.