Een 10 voor vastgoedbeheer: schoolonderhoud door J.P. van Eesteren en Maasmond!

02 jul 2015

De Verbouw, Onderhoud en Renovatie- afdeling van J.P. van Eesteren is samen met schilderbedrijf Maasmond B.V. een nieuw initiatief gestart: het onderhoud en beheer van scholen. Waarom we ons richten op scholen én wat J.P. van Eesteren en Maasmond voor u kunnen betekenen? Dat leggen we graag even aan u uit!

‘Frisse scholen’

Afgelopen januari heeft er een wetswijziging plaatsgevonden welke invloed heeft op het onderhoud van basisscholen en scholen in het voortgezet onderwijs. Vanaf begin 2015 zijn schoolbesturen zelf verantwoordelijk voor het buitenonderhoud aan hun schoolgebouwen. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat een slecht binnenmilieu in klaslokalen invloed heeft op de leerprestaties van de leerlingen. Wist u dat elke verdubbeling van de toevoer van frisse lucht de leerprestaties met ongeveer 15% verbetert?

Diverse gemeenten stellen in het kader van ‘Frisse Scholen’ geld ter beschikking om het leefklimaat van de scholen te verbeteren. Denk hierbij aan het aanbrengen van goede zonwering en het installeren van ventilatiesystemen, maar bijvoorbeeld ook aan schilderwerk en goed onderhoud aan deuren, daken en gevels.

Advies op maat

J.P. van Eesteren en Maasmond bundelen hun krachten en bieden advies op maat aan voor het onderhoud van scholen. Wij nemen als consortium graag het onderhoud en beheer in handen, zodat schoolbesturen zich bezig kunnen houden met waar het écht om draait: de leerlingen. Om optimale service te kunnen garanderen, bieden we het schoolonderhoud (voorlopig) aan voor de volgende regio’s in Zuid-Holland: de Hoeksche Waard, de Drechtsteden, omgeving Gouda, omgeving Delft en regio Rotterdam.

Onze schoolprestaties

Beide bedrijven hebben een indrukwekkend cv wat betreft het (ver-)bouwen en onderhouden van scholen en universiteiten. Een aantal van onze schoolprestaties op een rij:

J.P. van Eesteren:

 • Diverse nieuwbouw en renovatiewerkzaamheden voor de Hogeschool Rotterdam
 • Onderhoud, nieuwbouw en renovaties op de Erasmus Universiteit Rotterdam, Woudestein
 • Nieuwbouw en onderhoud aan het Zuiderzeecollege (VMBO) in Zaandam
 • Diverse nieuwbouw en renovaties voor de Universiteit van Utrecht
 • Nieuwbouw van het Sint Nicolaas Lyceum Amsterdam
 • Nieuwbouw van het Horizon College te Hoorn en Alkmaar
 • Nieuwbouw Belgisch / Nederlandse school Den Helder
 • Verbouwing van de Multifunctionele accommodatie Nieuwstraat Rotterdam.

Maasmond:

 • Diverse onderhoudsschilderwerk op De Kralingsche School en het Emmauscollege Rotterdam
 • Schilderwerkzaamheden voor PCBO Scholenbeheer Rotterdam, Schilder- en stofferingswerkzaamheden Technische Universiteit Delft, faculteit Bouwkunde
 • Onderhoud aan zonwering en diverse stofferingswerkzaamheden voor de Avans Hogeschool
 • Stofferingswerkzaamheden op de Steve Jobs School Sneek.

Meer informatie

In onze informatiegids leest u wat u van ons kunt verwachten en gaan we uitgebreid in op onze aanpak. U kunt de gids hier downloaden.

Enthousiast geworden over het initiatief van J.P. van Eesteren en Maasmond? Neem dan contact op met Albert van Eijnsbergen via a.vaneijnsbergen@jpvaneesteren.nl of 088 – 82 30 100. Hij plant graag een afspraak met u in om alle mogelijkheden te bespreken. U kunt ook bij Albert terecht voor meer informatie over het onderhoud en beheer van overig vastgoed.