Eerste paal radiotherapiecentrum MCH-Bronovo bij MCH Antoniushove

04 jun 2015

Vandaag is het officiële startsein gegeven voor de nieuwbouw van het Radiotherapiecentrum RCWest van het Medisch Centrum Haaglanden. Met behulp van een oud-hollandse heistelling is de symbolische eerste paal geslagen.

Nieuwe radiotherapiecentrum

J.P. van Eesteren bouwt het nieuwe radiotherapiecentrum van MCH Antoniushove met de nieuwste technologische ontwikkelingen op het gebied van bestraling. De bunkers worden boven de grond gebouwd, waardoor patiënten tijdens hun bezoek daglicht zien, en de tuin van MCH Antoniushove. Zo zetten we een nieuwe stap om alle specialistische zorg voor onze patiënten met kanker samen te brengen op één locatie.

De bestralingszorg verhuist van MCH Westeinde naar MCH Antoniushove en bestuursvoorzitter Paul Doop legt donderdagochtend, samen met MT-leden van het Universitair Kankercentrum Leiden | Den Haag, dezelfde reis af. Zij vertrekken met een symbolische eerste paal en enkele wensen van patiënten in tram 2 van MCH Westeinde naar MCH Antoniushove.

Universitair Kanker Centrum Leiden

Onlangs hebben MCH-Bronovo en het LUMC het Universitair Kanker Centrum Leiden | Den Haag opgericht, waarin wij intensief samenwerken. Vanuit het LUMC in Leiden en vanuit MCH Antoniushove in Leidschendam werkt voor elke kankersoort één gespecialiseerd team van artsen en verpleegkundigen aan de beste behandeling voor iedere patiënt. Patiënten beslissen mee over hun eigen behandeling en worden actief betrokken bij klinisch wetenschappelijk onderzoek. Zo bieden beide ziekenhuizen excellente zorg dichtbij de patiënt. Door het radiotherapiecentrum te verbinden aan MCH Antoniushove, kunnen patiënten bestraald worden op dezelfde plek als waar hun overige behandelingen plaats vinden. Dat betekent dat al hun behandelend specialisten voor overleg snel bij elkaar kunnen zijn.

Lees meer over de nieuwbouw op www.mchaaglanden.nl/nieuwbouw-radiotherapiecentrum