Geslaagde Girlsday bij Boston & Seattle

14 apr 2016

Girlsday 2016 bij Boston & Seattle

Het enthousiasmeren van jonge meiden voor bèta, techniek en ICT. Een mooi idee. Daarom deden we met J.P. van Eesteren mee aan Girlsday 2016. We nodigden een tweede klas havo/vwo van het Lyceum Schravenlant en een groep 8 van basisschool De Vier Leeuwen uit Rotterdam uit om langs te komen bij de woontorens Boston & Seattle. Gistermiddag kwamen de meiden langs voor een leuk en leerzaam programma op en rondom de bouwplaats.

Girlsday 2016

HART VAN BETON

Bij aankomst ontving het team van J.P. van Eesteren de groep in de bouwkeet. Na de ontvangst gaven Edwin van Breugel en Marieke Schopmeijer een korte presentatie om te laten zien wie we zijn en wat we als J.P. van Eesteren precies doen. En om de meiden meteen te laten ervaren wat dat betekent, volgde meteen na de presentatie een workshop ‘coRncrete’ maken. Door zand, maïzena en water in de juiste verhoudingen in de magnetron te verhitten, krijg je een substantie die heel erg lijkt op beton, zoals je in deze video kunt zien. Zo maakten de meiden hun eigen harten van beton, die ze na afloop mee naar huis mochten nemen.

VIRTUAL REALITY

Na de workshop volgde een presentatie over nieuwe ontwikkelingen in de bouw. Want de bouw gaat natuurlijk veel verder dan beton storten en stalen frames plaatsen. We vertelden de meiden over belangrijke vernieuwingen en wat dat betekent voor de toekomst van de bouw. Zo kreeg de klas onder andere een virtuele tour van drie toekomstige appartementen en interieurs van Boston & Seattle te zien met een virtual reality bril op hun neus.

KLEUR DE STAD

Omdat een bezoek aan de bouwplaats niet compleet is zonder helm, nam Edwin van Breugel de groep mee voor een korte rondleiding over het project. Tot slot konden de meisjes aan het eind van de rondleiding over de bouw een levensgrote kleurplaat van de skylines van Rotterdam, Boston en Seattle inkleuren. Conclusie: een gezellige en leerzame dag, voor zowel de bezoekers als de bouwers.

Girlsday 2016

OVER GIRLSDAY

Girlsday is een initiatief van VHTO, landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek. Het doel is om meiden op jonge leeftijd kennis te laten maken met bèta, techniek en ICT. Op deze dag openen tal van bèta-, technische en ICT-bedrijven hun deuren voor meiden in de leeftijd van tien tot vijftien jaar. Ze krijgen de kans om zich te oriënteren op hun toekomstmogelijkheden. En om kennis te maken met beroepen waar ze misschien nooit aan hebben gedacht.

Girlsday 2016 bij Boston & Seattle