19 apr 2021

Eerste woontoren Sluisbuurt: 289 energiezuinige appartementen

Een intensieve samenwerking tussen de Gemeente Amsterdam, Syntrus Achmea en ontwikkelende bouwer J.P. van Eesteren maakt mogelijk dat er 289 nieuwe energiezuinige middenhuur woningen worden gerealiseerd in de Sluisbuurt. Het wordt de eerste woontoren in de nieuwe buurt op Zeeburgereiland.

16 apr 2021

TBI Jaarverslag 2020

TBI heeft een sterk jaar achter de rug, ondanks dynamische en lastige omstandigheden. De bedrijfsopbrengsten en het bedrijfsresultaat zijn in 2020 opnieuw duidelijk gestegen. Er is sprake van een gezonde cashflow en liquiditeit en een goede solvabiliteit. Tegelijk is de orderportefeuille tot een recordhoogte toegenomen. De medewerkers van alle TBI-ondernemingen hebben onder lastige omstandigheden een prima prestatie geleverd.

06 apr 2021

Coolhaven B.V. en Erasmus MC gaan samen Life Sciences & Health-bedrijven faciliteren

Coolhaven B.V., ontwikkelaar van het nieuwbouwproject Little C, en het Erasmus MC hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend. De partijen gaan zich gezamenlijk richten op het faciliteren van Life Sciences & Health (LSH)-bedrijven in de kantoren van Little C.

31 mrt 2021

The little green deck

Wie wil bouwen in de stad moet tegenwoordig met veel meer aspecten rekening houden dan vroeger. Een uitdaging voor het innovatief vermogen van projectontwikkelaars. Het Rotterdamse Little C lost die belofte op meerdere vlakken in; ook op het gebied van watermanagement. “Ik kan echt genieten van zo’n low tech-oplossing.”

12 mrt 2021

J.P. van Eesteren verbouwt het Groene Hart Ziekenhuis Gouda

Vanuit onze speciale afdeling Verbouw, Onderhoud en Renovatie (VOR) hebben wij het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda verbouwd. De Centrale Sterilisatie Afdeling (CSA) van het Groene Hart Ziekenhuis (GHZ) was verouderd en toe aan vernieuwing.

09 mrt 2021

Heimstaden koopt 168 appartementen in 5TRACKS Breda van ontwikkelcombinatie Synchroon en J.P. van Eesteren

De van oorsprong Scandinavische woningverhuurder Heimstaden koopt 168 nieuwbouwappartementen in Breda. De woningen worden ontwikkeld door Synchroon en J.P. van Eesteren, beide een dochteronderneming van TBI Holdings, als onderdeel van het 5TRACKS project dat vlakbij Breda Centraal Station verrijst. De bouw start naar verwachting in de tweede helft van 2021, met oplevering gepland voor eind 2023.

03 mrt 2021

Hogeschool Leiden en TBI-bedrijven tekenen voor uitbreiding campus

Vandaag hebben Hogeschool Leiden en de TBI-bedrijven J.P. van Eesteren en Croonwolter&dros de aannemingsovereenkomst getekend voor de uitbreiding van de campus op het Bio Science Park. “Mooi dat we zo gezamenlijk het onderwijs in Leiden meer de ruimte kunnen geven.”

01 mrt 2021

Woontoren HAUT bereikt hoogste punt

De hybride houten woontoren HAUT aan de Amstel in Amsterdam heeft het hoogste punt bereikt. Het gebouw is een initiatief van Lingotto uit 2016, ontworpen door Team V Architectuur en Arup en gebouwd door J.P. van Eesteren. Na twee jaar ontwerpen en twee jaar bouwen is nu de vlag op 73 meter hoogte gehesen. Van een duurzame droom, naar een houten werkelijkheid.

16 feb 2021

JP Safety Award voor Vink

Bij de verkiezing voor de JP Safety Awards van bouwbedrijf J.P. van Eesteren is Vink Sloop & Recycling als winnaar uit de bus gekomen in de categorie ‘Veiligste Bouwpartner’. “Supermooi; een blijk van extra waardering voor ons werk.”

22 jan 2021

Little C in Rotterdam opent zijn industriële deuren voor huurders

Woontoren The Burton in Little C in Rotterdam is opgeleverd. Afgelopen week namen 73 bewoners hun intrek in deze woontoren die deel uitmaakt van een van de vijftien exemplaren in Little C. Twee en een half jaar na de start van de bouw in juni 2018 is het dan eindelijk zover. In het imposante woongebouw dat door CULD architecten is ontworpen volgens een New Yorkse architectuurstijl, gaan nu eindelijk de lichten aan. En in de lofts van The Burton wordt leven geblazen. TBI-ondernemingen J.P. van Eesteren en ERA Contour ontwikkelden en bouwden Little C en zijn trots op deze mijlpaal van het nieuwbouwproject dat in hartje Rotterdam staat. Het is een gebied waar wonen, werken en ontspannen, samenkomen.