HollandPTC start bouwactiviteiten protonenkliniek in Delft

07 mei 2015

In Delft is woensdag 6 mei 2015 de bouw van de eerste protonenkliniek in Nederland gestart. Hiermee komt protonentherapie medio 2017 binnen handbereik voor kankerpatiënten in Nederland. “Het slaan van de eerste paal van dit geavanceerde behandel- en onderzoekscentrum voor protonentherapie symboliseert een belangrijke stap voorwaarts in de strijd tegen kanker”, aldus Prof. dr. Ernst Kuipers, voorzitter Raad van Bestuur van het Erasmus MC.

Vertegenwoordigers van HollandPTCErasmus MCLUMC en TU Delft, politici, artsen, onderzoekers en het bouwteam kwamen op de TU Delft campus bijeen om, na jaren van intensieve voorbereiding, getuige te zijn van de start van de bouw van het Holland Particle Therapy Centre (HollandPTC). J.P. van Eesteren, Croon Elektrotechniek en Wolter & Dros zijn geselecteerd voor de realisatie van behandelcentrum HollandPTC. Kwaliteit staat daarbij voorop. Integraal projectmanager Erik Schipper: “Croon, Wolter & Dros en J.P. van Eesteren zijn trots op deze opdracht: HollandPTC kan rekenen op onze gebundelde expertise.”

Behandeling, onderzoek en onderwijs

HollandPTC wordt midden in het dichtsbevolkte gebied van Nederland gebouwd en richt zich naast een optimale behandeling van kankerpatiënten met protonen ook op baanbrekend, (klinisch) wetenschappelijk en technologisch onderzoek en op onderwijs. Het centrum is een belangrijk initiatief binnen de Medical Delta, de medisch-technologische samenwerking tussen de universiteiten en universitair medische centra van Leiden, Delft en Rotterdam. Medio 2017 kunnen de eerste patiënten voor protonentherapie terecht bij HollandPTC.