Hoogste punt bij Antoni van Leeuwenhoek bereikt

09 dec 2015

Op dinsdag 8 december is - vijf maanden na het slaan van de eerste paal - het hoogste punt bereikt van het JCS-bouwdeel van het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis. Dat werd uiteraard gevierd met het traditionele pannenbier. In het JCS-gebouw komen straks onder andere de afdelingen Pathologie, Nucleaire geneeskunde, HR, de polikliniek familiaire tumoren, de Raad van Bestuur en de ondersteunende diensten (waaronder revalidatie). Het bouwproject wordt vanuit een integrale benadering met BIM door de TBI-bedrijven J.P. van Eesteren, Croon Elektrotechniek en Wolter & Dros gerealiseerd.

Nieuwe ondersteunende diensten voor patiënten

Steeds meer mensen krijgen kanker en steeds meer mensen overleven kanker. De behoefte aan ondersteuning neemt toe zowel voor, tijdens als na de behandeling. Het uitgangspunt van de ondersteunende diensten, ook binnen de revalidatie, is om de juiste ondersteuning, op het juiste moment onder de juiste voorwaarden te bieden. Straks zijn in het J-gebouw een aantal nieuwe faciliteiten te vinden om de ondersteuning van de patiënten verder te optimaliseren. Ook de polikliniek familiaire tumoren neemt zijn intrek in het J-gebouw.

Verbinding en logistiek

Inmiddels is ook de doorbraak naar de bestaande bouw een feit. Voor de komende periode staan onder meer het maken van de verbindingen tussen de gebouwen en de interne verhuizing op de planning. Een bijzondere logistieke operatie, want het proces in het ziekenhuis mag niet worden verstoord.

Projectteam

Het team voor dit project bestaat uit De Jong Gortemaker Algra (architect en constructeur), Deerns Raadgevende Ingenieurs (installatie advies ontwerp), Van Zanten (Advies bouwfysica en akoestiek) en TBI (bouw en installaties – J.P. van Eesteren, Croon Elektrotechniek en Wolter & Dros) en het Bouwbureau van Antoni van Leeuwenhoek. De oplevering van het JCS-gebouw staat gepland voor zomer 2016.