J.P. van Eesteren levert viertal horecafaciliteiten TU Delft op

23 mrt 2020

TU Delft (c) Bert Rietberg

Afgelopen zomer leverde de afdeling Verbouw, Onderhoud en Renovatie (VOR) het vierde en laatste onderdeel van de verbouw van horecafaciliteiten op de TU Delft campus op. In de zomer van 2018 zijn al drie andere locaties afgerond. Het VOR-team kreeg de opdracht om de faciliteiten integraal te realiseren, inclusief levering van de benodigde horeca-apparatuur en de bijbehorende installaties.

Efficiënte aanpak

Bij de projecten in 2018 werd er gekozen om de uitvoeringsperiode net voor en in de zomervakantie te plannen om de hinder van de werkzaamheden zoveel mogelijk te beperken. Bij het laatste project, in 2019 bij de faculteit Industrieel Ontwerpen (IO), was dit geen optie en werden de werkzaamheden uitgevoerd terwijl de locatie in gebruik bleef. Projectmanager Cock de Bruin: ‘Om de studenten, medewerkers en bezoekers zo min mogelijk tot last te zijn, werd de bouwplaats volledig afgeschermd en is tijdelijk een mobiele horecagelegenheid als alternatief ingezet.’ Een zeer efficiënte aanpak was noodzakelijk om de strakke planning en de deadline te halen. De Bruin: ‘Dit uitte zich in een zorgvuldige voorbereiding, een goede logistieke route en het gebruik van prefab onderdelen. Diverse interieuronderdelen en installaties van de corners werden in de fabriek opgebouwd. Een groot voordeel, want zo hoefden wij deze onderdelen alleen nog maar te plaatsen op de locatie. Dit scheelde veel tijd.

Gietvloer

Een ander bijzonder onderdeel op de locatie van IO was de aansluiting van de nieuwe gietvloer met de bestaande vloer. Het verschil tussen beide vloeren is nauwelijks zichtbaar. De Bruin: ‘Dit hebben we gedaan door gebruik te maken van een speciaal patroon dat met sjablonen is aangebracht op de scheiding van de nieuwe en de bestaande vloer. Hierdoor lopen de vloeren optisch vloeiend in elkaar over.’

  • Foto: Bert Rietberg

  • Foto: Bert Rietberg

  • Foto: Bert Rietberg

  • Foto: Bert Rietberg

  • Foto: Bert Rietberg

  • Foto: Bert Rietberg