Kom kijken op onze projecten in Rotterdam, Delft en Leidschendam op de Dag van de Bouw

18 mei 2016

Op zaterdag 4 juni openen in heel Nederland circa 170 bouwprojecten hun deuren in het kader van de Dag van de Bouw 2016. Op deze dag kunt u tussen 10:00 uur en 16:00 uur een kijkje nemen achter de schermen. J.P. van Eesteren doet dit jaar mee met drie projecten: de woontorens Boston & Seattle in Rotterdam, de protonenkliniek HollandPTC in Delft en het radiotherapiecentrum bij Antoniushove in Leidschendam. U krijgt ter plekke te zien hoe de bouw van de drie projecten vordert en u krijgt uitleg hoe de bouw in zijn werk gaat. De toegang is gratis en er valt een hoop te beleven voor jong en oud. Wat valt er allemaal te zien?

BEZOEK BOSTON & SEATTLE OP HET SMALSTE STUKJE VAN ROTTERDAM

Aan de Wilhelminapier in Rotterdam bouwt J.P. van Eesteren de woontorens Boston & Seattle in opdracht van VOF Pier III, een samenwerkingsverband van BPD Ontwikkeling en Synchroon Ontwikkelaars. Boston & Seattle bestaat uit twee woontorens van 23 verdiepingen hoog. Naast 220 koop- en huurappartementen en 1.440m² voor winkels en horeca op de begane grond, heeft het gebouw vier lagen privéparkeerplaatsen voor bewoners en een ondergrondse, tweelaagse openbare parkeergarage.

Tijdens de Dag van de Bouw kunt u de innovatieve gevel bekijken en andere bijzondere aspecten van de bouw. En krijgt u de kans om het prachtige uitzicht op de Rijnhaven te bewonderen. Nieuwsgierig geworden? Kom dan langs en zie zelf hoe de toekomstige appartementen eruit komen te zien. Uiteraard wordt er gezorgd voor leuke activiteiten voor de kinderen en een verfrissende versnapering.

Adres: Otto Reuchlinweg, Rotterdam

BEKIJK DE NIEUWE PROTONENKLINIEK HOLLANDPTC IN DELFT

Om een nieuwe behandeling van specifieke vormen van kanker en wetenschappelijk onderzoek naar protonentherapie mogelijk te maken, bouwen J.P. van Eesteren en Croonwolter&dros samen aan protonenkliniek Holland Particle Therapy Centre (HollandPTC) in Delft. Dit in opdracht van een consortium van de TU Delft, het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) en het Erasmus Medisch Centrum (EMC). Vanaf augustus 2017 zal de eerste patiënt behandeld worden in Delft.

De wanden en vloeren van de behandelruimtes van HollandPTC zijn gemaakt van metersdik beton dat vol zit met kilometers aan leidingwerk. Toch wordt HollandPTC een prettig en patiëntvriendelijk gebouw. Hoe we dat realiseren hoort u van de mensen die hier dagelijks aan het werk zijn.

De Dag van de Bouw bij HollandPTC wordt geopend door Raimond de Prez, wethouder wonen, stedelijke vernieuwing en zorg in Delft. Natuurlijk kunt u rekenen op leuke activiteiten voor de kinderen en staat er een drankje voor u klaar.  

Adres: Heertjeslaan, Delft

Radiotherapiecentrum bij Antoniushove

SPECIAAL BETON BIJ HET RADIOTHERAPIECENTRUM BIJ ANTONIUSHOVE

J.P. van Eesteren bouwt bij Antoniushove in Leidschendam (een van de locaties van MCH-Bronovo) een nieuw radiotherapiecentrum. Er worden onder meer zes bestralingsbunkers gebouwd, waarin patiënten behandeld zullen worden. Deze bunkers worden, in tegenstelling tot de huidige situatie, boven de grond geplaatst, waardoor patiënten tijdens hun bezoek daglicht zien, en de tuin van Antoniushove. Doordat het grind en het zand in het beton vervangen zijn door het magnetiet is het beton zwaarder, waardoor de wanden van de ruimtes dunner uitgevoerd kunnen worden. Een leuke bijkomstigheid van het magnetietbeton is dat de wanden nu ‘magnetisch’ zijn en je er dus magneten aan kunt hangen.

Op 4 juni krijgt iedereen de kans om te zien hoe dit bijzondere project tot stand komt. Er zijn rondleidingen en zelfs voor de allerkleinsten zijn er speciale activiteiten. Loop zelf door de in aanbouw zijnde behandelruimtes en bekijk hoe het nieuwe radiotherapiecentrum er straks uit komt te zien. Ook zijn er deskundigen van het ziekenhuis aanwezig die uitleggen wat er straks op de nieuwe werkplek gebeurt. Tussen 10:00 uur en 16:00 uur bent u van harte welkom op het project.

Adres: Gruttolaan nabij 18, Leidschendam

 

Graag tot ziens op 4 juni op onze bouwplaatsen!