Multifloorbox wint TBI-innovatieprijs

18 mrt 2015

Op 16 maart wonnen J.P. van Eesteren, Croon en Wolter & Dros met de 'Multifloorbox' deTBI Innovatieprijs. TBI reikte dit jaar voor de tweede keer de prijs uit. Met de introductie van de TBI Innovatieprijs heeft TBI een podium gecreëerd voor vernieuwing en innovatie. Dit jaar konden zowel vernieuwende ideeën als gerealiseerde innovaties worden ingediend. De Multifloorbox won in de categorie gerealiseerde innovaties.

Multifloorbox

De ‘Multi Floorbox’, een ontwikkeling van J.P. van Eesteren, Croon en Wolter& Dros, heeft de eerste prijs gewonnen in de categorie gerealiseerde innovaties. De ‘Multi Floorbox’ is een slimme oplossing voor de bouwproblematiek rond schachten vooral bekend bij hoogbouw projecten. Lekkages en onnodig afval zijn verleden tijd en de bouwtijd kan aanzienlijk worden verkort. Initiator is projectleider Stefan Meegdes van JP van Eesteren: “Het leuke van de Multi Floorbox is dat alle disciplines met dank aan BIM, letterlijk samen komen in de schacht.” De maatvaste aansluitingen van de Multi Floorbox fungeren daarbij als spin-off voor andere multidisciplinaire diensten. “Deze innovatie is dus een startpunt voor vele andere bouwtechnische optimalisaties over de disciplines heen.” De inzending kwam tot stand door een intensieve samenwerking tussen de TBI-ondernemingen JP van Eesteren, Wolter & Dros en Croon op het project Hotel Amstelkwartier (LEED Platinum).

Hamit Karakus, directeur platform 31 reikt de innovatieprijs uit aan Martijn Kleintunte (Croon) en Stefan Meegdes (J.P. van Eesteren)