Openbare parkeergarage Boston & Seattle in Rotterdam opgeleverd

13 apr 2016

Openstelling binnenkort, terwijl bouw doorgaat

Parkeergarage Boston & Seattle

Foto: David Rozemeijer

De ondergrondse, openbare parkeergarage onder de woontorens Boston & Seattle is opgeleverd. Op de Wilhelminapier in Rotterdam bouwen we in opdracht van VOF Pier III, een samenwerkingsverband van BPD Ontwikkeling en Synchroon Ontwikkelaars. De parkeergarage aan de Otto Reuchlinweg opent voor het publiek terwijl het totale project met appartementen, commerciële voorzieningen en privé parkeerplaatsen nog volop in aanbouw is. Eind april wordt de parkeergarage door Holland Immo Group en Q-Park opengesteld voor bezoekers van theaters, horecagelegenheden, hotels, kantoren en abonneehouders.

In augustus 2014 startte J.P. van Eesteren met de aanleg van de tweelaagse, ondergrondse parkeergarage in opdracht van VOF Pier III. Na het trillen van de damwanden en het verdiept wegheien van 736 palen, ving J.P. van Eesteren in mei 2015 aan met het opgaand werk op de keldervloer. In augustus 2015, een jaar na de start van het project, was het kelderdek van de begane grond gereed. VOF Pier III levert de parkeergarage op aan de nieuwe eigenaar Holland Immo Group en exploitant Q-Park. Bezoekers kunnen vanaf eind april parkeren op verdieping -1 en -2, terwijl boven hun hoofd de woontorens verder de hoogte in schieten.

De bouw van de woontorens Boston & Seattle verloopt volgens planning. J.P. van Eesteren startte onlangs met het opgaande werk aan de zesde verdieping. Het bouwen op de drukbevolkte pier vraagt om een gedetailleerde, logistieke planning. Daarbij wordt er niet alleen rekening gehouden met bewoners en ondernemers, maar bijvoorbeeld ook met de gigantische cruiseschepen die wekelijks aanmeren aan de Wilhelminapier. Woontorens Boston & Seattle voldoen aan de hoge eisen die worden gesteld aan duurzaamheid en comfort. Dit is terug te zien in het gebruik van natuurlijk ogende materialen en een laag energieverbruik. Alle appartementen worden bovendien gekoeld door koud Maaswater door de vloerverwarmingsleidingen te laten lopen.

De parkeergarage, uitgerust met meer dan 200 parkeerplaatsen, is voorzien van goede verlichting en geavanceerde parkeerapparatuur. Bezoekers zijn 24/7 welkom en kunnen gebruik maken van legio betaalmogelijkheden, waaronder de nieuwste mogelijkheid om met een betaalpas in- en uit te rijden en te betalen. Daarbij worden alle gangbare betaalpassen en creditcards geaccepteerd. De parkeergarage is een goed startpunt voor een bezoek aan theaters, hotels, horeca, Las Palmas, kantoren en/of woning. Gelegen achter het nieuwe Luxor Theater zijn ook de Erasmusbrug, het centrum en de rondweg van Rotterdam eenvoudig en snel te bereiken.

BOSTON & SEATTLE

Boston & Seattle, een ontwerp van Frits van Dongen en Patrick Koschuch, bestaat uit twee woontorens van 23 verdiepingen hoog met 220 appartementen, verdeeld over de 5e tot en met de 23e verdieping en 1.440 m² voor winkels en horeca op de begane grond. Voor bewoners wordt op de verdiepingen 1 tot en met 4 een privé parkeervoorziening gerealiseerd. Boven op de vijfde verdieping, tussen de twee torens in, komt een bijeenkomstruimte met dakterras. Het dak hiervan wordt bedekt met sedum, mos en kruiden. Aan de pleinzijdes op de begane grond bevinden zich de markante entrees van de beide woontorens. De bouw van de woontorens is in 2014 gestart. Het project wordt medio 2017 opgeleverd. Voor meer informatie over de woontorens: www.boston-seattle.nl en www.bostonrotterdam.nl.

OVER Q-PARK

Q-Park is één van de grootste Europese parkeerdienstverleners met sterke marktposities in Nederland, Duitsland, België, Groot-Brittannië, Frankrijk, Ierland, Denemarken, Zweden, Noorwegen en Finland. Q-Park is een erkend kwaliteitsleider op het gebied van parkeren. Het portfolio omvat zo’n 805.000 parkeerplaatsen verdeeld over meer dan 5.900 parkeerfaciliteiten in eigendom, exploitatie, beheer of een combinatie daarvan. Q-Park Nederland telt 266 parkeerfaciliteiten, waaronder 97 P+R terreinen.

Q-PARK BOSTON & SEATTLE