TBI-bedrijven slaan eerste paal voor uitbreiding en renovatie Antoni van Leeuwenhoek

26 jun 2015

Op maandag 15 juni 2015 werd in Amsterdam de eerste paal geslagen voor de uitbreiding van onder meer de afdeling Pathologie, het nieuwe revalidatiegebouw en de uitbreiding van de centrale hal van het Antoni van Leeuwenhoek. Een bijzondere mijlpaal voor TBI-bedrijven Croon ElektrotechniekWolter & Dros en J.P. van Eesteren na een intensieve voorbereidingstijd in 3D.

Video-animatie

Om de nieuwbouw en renovatie inzichtelijk te maken voor een groter publiek is een speciale video-animatie gemaakt. Hierin is gefaseerd te zien hoe de centrale hal aan de achterzijde van het in oncologie gespecialiseerde ziekenhuis wordt uitgebreid, waar aan weerszijden van de hal een deel gerenoveerd en uitgebreid wordt, en waar de nieuwbouw komt van een speciale revalidatievleugel voor preventie, revalidatie en nazorg van patiënten met kanker.

Bekijk hieronder de animatie:

Oplevering

Het team voor dit project bestaat uit De Jong Gortemaker Algra (architect en constructeur), Deerns Raadgevende Ingenieurs (installatie advies ontwerp), Van Zanten (Advies bouwfysica en akoestiek) en TBI (bouw en installaties – Wolter & Dros, Croon en J.P. van Eesteren) en het Bouwbureau van Antoni van Leeuwenhoek. De oplevering van het project staat gepland voor juni 2016.

Het slaan van de eerste paal bij project Antoni van Leeuwenhoek