TBI Maak de toekomst

TBI hoofdsponsor van ‘De Trap’ in Rotterdam

18 mei 2016

‘De Trap’ in Rotterdam

Foto: Bas Czerwinski

Afgelopen maandag opende de Rotterdamse burgemeester Aboutaleb ‘De Trap’. Dit indrukwekkende bouwsel verbindt het stationsplein voor Rotterdam Centraal naar het dak van het Groothandelsgebouw direct naast het plein. Omdat de geschiedenis van TBI sterk verbonden is met de wederopbouw -denk aan de Euromast, de Markthal en het nieuwe station-  is TBI een van de twee hoofdsponsors van ‘De Trap’.

De Trap maakt deel uit van de culturele manifestatie ‘Rotterdam viert de stad!’. Deze staat in het teken van de viering van 75 jaar Wederopbouw.  De enorme Trap maakt een visuele verbinding tussen verleden, heden en toekomst. De vorm verwijst naar een van de nieuwste gebouwen: Rotterdam CS en een van de oudste wederopbouwiconen uit 1953: het Groothandelsgebouw. Niet geheel toevallig ook gebouwd door TBI-onderneming J.P. van Eesteren.

VERRASSENDE LOCATIE OP HET DAK

De Trap blijft een maand staan. Tot medio juni kan iedereen die dat wil De Trap gratis beklimmen om vanaf het dak te genieten van het uitzicht, de balans op te maken van 75 jaar wederopbouw en te dromen over de toekomst. Behalve het mooie uitzicht, is het dak van het Groothandelsgebouw een bijzondere plek om te verblijven, o.a. door de aanwezigheid van de voormalige bioscoopzaal Kriterion, diverse zalen en een looproute in een parkachtige sfeer (bankjes en plantenbakken) die de verschillende zalen op het dak met elkaar verbindt.