Toekomstige bewoners project De Wij in Utrecht samengebracht in online omgeving

04 apr 2016

De Wij in Welgelegen Utrecht

In de wijk Welgelegen in Utrecht bouwen we een gevarieerd aanbod aan woningen genaamd De Wij. In eigen ontwikkeling realiseert J.P. van Eesteren circa 100 woningen die in 2018 worden opgeleverd. Onlangs werd de laatste hand gelegd aan het online kopersportal. Uniek is dat de kopers van de woningen toegang krijgen tot een online omgeving, waarmee ze onder andere bouwtekeningen, offertes en foto’s kunnen bekijken. Ook hebben ze de mogelijkheid om via de online omgeving een BIM-viewer te downloaden waarmee bewoners virtueel en in 3D door hun toekomstige huis kunnen lopen.

Elke koper ontvangt van J.P. van Eesteren een e-mailadres, waarmee ze inloggen op de online omgeving. Van alle 30 nieuwe eengezinswoningen en twee-onder-een-kapwoningen is een uniek 3D-model ontwikkeld, waarin kopers met een app rond kunnen lopen. In een vernieuwde versie van de online omgeving, die binnenkort uitgebracht wordt, zijn ook de persoonlijke aanpassingen en voorkeuren van de kopers (de koperkeuze-opties) doorgevoerd. Zo zien kopers precies hoe hun huis eruit komt te zien. Met het kopersportal worden ze deel van een online community waarmee ze direct alle relevante informatie tot hun beschikking hebben en bijvoorbeeld chats met medebewoners kunnen starten. Daarnaast wordt alle bouwinformatie gedigitaliseerd en beschikbaar gemaakt voor de betrokkenen. De focus ligt daarmee echt op de communicatie naar de toekomstige bewoner.  

Pelle van Oost, werkvoorbereider bij J.P. van Eesteren: “Als utiliteitsbouwer hebben we ruime ervaring op technisch hoogstaande projecten. De expertise die we daaruit opdoen, kunnen we bijvoorbeeld inzetten in de woningbouw. Daardoor kunnen we ook in deze tak van sport net zo flexibel en dynamisch werken en zorgen we voor meer openheid en transparantie richting kopers, bijvoorbeeld met dit online kopersportal.”

De Wij - voorbeeld 3D omgeving kopers

Voorbeeld van 3D-omgeving voor kopers

DE BOUW IN BIM

Net als bij veel projecten van J.P. van Eesteren is BIM ook bij project De Wij leidend. Bij de werkvoorbereiding wordt het model gebruikt voor controle en ter ondersteuning om de werkzaamheden aan de werknemers toe te lichten. Doordat ook de toeleveranciers en onderaannemers in BIM werken, ontstaat er een overkoepelend 3D-model waarin alle acties al op voorhand afgestemd worden.

Op het moment zijn bij de eerste twee-onder-een-kapwoningen de eerste verdiepingsvloeren geplaatst. Bij de herenhuizen wordt de begane grondvloer nog gelegd. In de komende weken wordt de ruwbouw verder omhoog getrokken. In week 17 volgen de kozijnen en vanaf week 24 worden de eerste dakkappen aangeleverd.

OVER WONEN IN DE WIJ

In de wijk Welgelegen in Utrecht bouwt J.P. van Eesteren in eigen ontwikkeling een gevarieerd programma aan woningen. In het plan worden 45 startersappartementen gebouwd, 12 patiobungalows, 20 grote eengezinswoningen, 10 twee-onder-een-kapwoningen en 4 stadsvilla’s / vrije kavels. Het ontwerp voor de woningen is van EGM Architecten bv, Theo Verburg Architecten en TOBA architecten en ingenieurs. Daarnaast komen er 6 eengezinswoningen met naar een ontwerp van Inbo architecten. De oplevering van het totale project vindt plaats medio 2018. Inmiddels zijn er al 30 woningen verkocht.

Kijk voor meer informatie op www.wonenindewij.nl.