Veelzijdig publiek tijdens Dag van de Bouw

06 jun 2016

Dag van de Bouw bij Boston & Seattle

Afgelopen zaterdag 4 juni vond de jaarlijkse Dag van de Bouw plaats. In heel Nederland openden ruim 160 bouwprojecten hun deuren voor het publiek. TBI-onderneming J.P. van Eesteren pakte groot uit en stelde drie projecten open voor het publiek. In totaal mochten we circa 1.500 bezoekers verwelkomen bij protonenkliniek HollandPTC in Delft, het radiotherapiecentrum bij Antoniushove in Leidschendam en de woontorens Boston & Seattle op de Wilhelminapier in Rotterdam. Vooral omwonenden, toekomstige bewoners en medewerkers van de nieuwe klinieken toonden grote belangstelling in de bouwlocaties.

De Dag van de Bouw is een jaarlijks terugkerend initiatief van Bouwend Nederland. Het geeft geïnteresseerden de mogelijkheid om bij bouwprojecten in Nederland een kijkje achter de schermen te nemen.

PROTONENKLINIEK IN DELFT

De Dag van de Bouw bij HollandPTC werd geopend door Raimond de Prez, wethouder wonen, stedelijke vernieuwing en zorg in Delft, Marco Peppel, directeur J.P. van Eesteren en Rob Florijn, zakelijk directeur HollandPTC. Bezoekers konden bij HollandPTC o.a. de behandelingsapparatuur bekijken en meedoen aan een fotowedstrijd. Ook werd er een speurtocht georganiseerd voor de aanwezige kinderen.

Protonenkliniek HollandPTC in Delft wordt gebouwd door de TBI-ondernemingen J.P. van Eesteren en Croonwolter&dros voor een consortium bestaande uit TU Delft, Erasmus Medisch Centrum en het Leids Universitair Medisch Centrum. De kliniek wordt augustus 2017 opgeleverd.

BOSTON & SEATTLE OP DE WILHELMINAPIER

Bij Boston & Seattle in Rotterdam gaven wethouder Ronald Schneider en Ton Vaags, directievoorzitter J.P. van Eesteren de aftrap voor de Dag van de Bouw. Bezoekers konden zelf over de bouwplaats lopen om o.a. de staalconstructie en de innovatieve gevelelementen van dichtbij te bekijken. Vanaf de vijfde verdieping van de torens genoten bezoekers van het uitzicht over Rotterdam. Daar konden ze ook de toekomstige appartementen in 3D bekijken met een virtual reality-bril. Dankzij de populariteit van de levensgrote kleurplaat van de steden Boston, Seattle en Rotterdam, het bouwplein met de verschillende kraampjes en het springkussen kijkt J.P. van Eesteren terug op een geslaagde dag.

Boston & Seattle worden gebouwd in opdracht van VOF Pier III, een samenwerkingsverband van BPD Ontwikkeling en Synchroon Ontwikkelaars. De torens worden in september 2017 opgeleverd.

RADIOTHERAPIECENTRUM BIJ ANTONIUSHOVE

Ook het in aanbouw zijnde radiotherapiecentrum bij Antoniushove in Leidschendam opende zijn deuren. Geïnteresseerden en bezoekers uit de omgeving kregen de kans om de behandelruimtes van het nieuwe centrum te bekijken. Hoofdaannemer J.P. van Eesteren, verschillende onderaannemers en deskundigen van het ziekenhuis vertelden bezoekers alles over de bouw. Veel bekijks trokken de magnetische wanden van de bunkers.

J.P. van Eesteren bouwt bij Antoniushove in Leidschendam in opdracht van MCH-Bronovo een nieuw radiotherapiecentrum. Het centrum wordt eind 2016 opgeleverd.

Dag van de Bouw op 4 juni 2016

  • Opening bij Boston & Seattle door wethouder Ronald Schneider en directievoorzitter Ton Vaags

  • Een kijkje in een appartement met een VR-bril bij Boston & Seattle

  • Het uitzicht over de Rijnhaven bij Boston & Seattle

  • Opening bij HollandPTC door wethouder De Prez en zakelijk directeur van HollandPTC Rob Florijn

  • Uitleg in een van de technische ruimten bij HollandPTC

  • Bezoeker bij het nieuwe radiotherapiecentrum bij Antoniushove

  • Speurtocht voor kinderen bij Antoniushove