Verticale 24 uurs stad A’dam kiest bouwteampartner J.P. van Eesteren

18 mrt 2014

TBI-onderneming J.P. van Eesteren is geselecteerd als bouwteampartner van de verticale 24 uurs stad A’dam, zo maakten de initiatiefnemers vandaag bekend. Het voormalige hoofdkantoor van Shell Research wordt getransformeerd in een multifunctionele toren bestaande uit een observatiepunt, een hotel, club, kantoren voor de creatieve industrie en diverse horeca waaronder een ronddraaiend restaurant. De verbouwing van de 22 verdiepingen tellende toren start aankomende zomer. A’dam gaat eind 2015 open en verwacht 1 miljoen bezoekers per jaar.

Bouwteampartner

Gedurende de afgelopen twee maanden hebben vier bouwondernemingen hun plan van aanpak en de begroting uitgewerkt voor de realisatie van A’dam. J.P. van Eesteren, een van de grote utiliteitsbouwers in Nederland en onderdeel van het TBI concern, is gekozen als winnaar van de aanbesteding. Recent was het bedrijf verantwoordelijk voor de bouw van het Amsterdamse Paleis van Justitie, recht tegenover A’dam gelegen aan het IJ. Het bedrijf heeft met de Euromast eerder ervaring opgedaan met de bouw van een iconisch observatiepunt. Bij de ontwikkeling staat duurzaamheid centraal.

Liften

Gelijktijdig met de bouwteampartner is Kone geselecteerd als partner voor alle liften in de toren. Omdat A’dam dagelijks 2.500 bezoekers verwacht, vormen de liften een belangrijk onderdeel van de transformatie.

Epicentrum van creativiteit en muziek

A’dam staat voor Amsterdam Dance And Music en zal de toonaangevende positie van Nederland in de muziek & creatieve industrie verder uitbouwen. A’dam is een initiatief van vier Amsterdamse partijen; Sander Groet - eigenaar van Club AIR; Duncan Stutterheim - oprichter van ID&T; Hans Brouwer - oprichter en eigenaar van MassiveMusic en Lingotto, vertegenwoordigd door partner Eric-Jan de Rooij.